BasBQ
Beef en Steak

Entrecote met ansjovis en venkelsalade. "Snel en Simpel"

 
 
 

Bonnie f

Vuurmaker
Berichten
87
Entrecote met ansjovis en venkelsalade

Dit is het recept voor de fotowedstrijd van januari ?Snel en simpel?
Klaar binnen 15 minuten. Zes ingredi?nten..

De venkelsalade met sinaasappel combineert heel goed bij het zoute en aardse vleesgerecht.

Nodig voor 2 personen:
2 entrecotes
blikje of potje ansjovisfilet (eventueel even in melk weken om de smaak iets milder te maken)
peper
olijfolie
venkel
sinaasappel

Tip: wil je het nog simpeler, koop een bakje wittekoolsalade. Doet het ook goed!?
Lekker met stokbrood of frieten.

81f6dff913f2ca0fca8d417a12cccfed.jpg


BBQ: op het ei op 220 graden direct of op een open barbecue met het rooster op de lage stand.

Steek de barbecue aan
Bestrooi de entrecotes met zwarte peper, zout is niet nodig omdat de ansjovis al zout is
Snijd of schaaf de venkel
Schil met een scherpmesje de sinaasappel

cb2a4f3e5eb20a94836123f499579c98.jpg


Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap dat er uitloopt op

cccaf0b723023e73b77311c7815c5e9a.jpg


Maak een dressing van het sinaasappelsap met wat olijfolie en peper.

abe1bc96e8f828885491a62cf18120ff.jpg


Grill de entrecotes 2 ? 3 minuten en draai ze om.
Leg de ansjovisfilets erop.

5efd2ddce89f213d946bfe4c81a9b5ab.jpg


En grill ook deze kant naar behoefte.
Laat een paar minuten rusten

En klaar is het.

9htky8.jpg


Het toetje was niet ?Snel en Simpel? en er is geen BBQ aan te pas gekomen.
Maar het zag er wel mooi uit.

ae3d98421f622bee44134f1b41f95248.jpg

 
Lekker hoor!
 
Lust ik wel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan