BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork

 
 

BrordBQ

Stoker
Berichten
413
Champions League finale is bij onze vriendengroep traditie dat we gaan BBQ-en. Dus ik me opgeofferd om pulled pork te maken. Ook voor de badge. Heb het wedstrijd recept van Noskos gebruikt.

Gisteren eerst geinjecteerd

ccbf2eb6ed03299f202843469bf41481.jpg


Daarna ingepakt in folie en een nachtje in de koelkast.

1444b71994463f4e6cf3e7c06f48a1cf.jpg



Deze ochtend om 7:20 de Q aan. Rond 7:45 was de Q op 120 dus kon het vlees er voor 5 uur op.

23971c0bd9db8b3d29114ade473a3de5.jpg


Na 5 uur was de kern 71 graden dus kon ik hem af gaan lakken met de glaze.

1c1069ccb604c1ee1f9de4ad0125b676.jpg



Na 2 uur was de temperatuur 82 graden en tijd om in te pakken.

0348bc951a88a1afe8a95103e32125c0.jpg


Rond 16:30 was de kern 92 graden maar had ik nog iets te veel weerstand. Dus nog 20 minuten langer. Toen was de kern 96 en botermals.

86506cb4e7926716262ac799a2c7e253.jpg


Toen ingepakt en in een badhandoek gewikkeld en even weggelegd.

Daarna uit elkaar getrokken en ook wat coleslaw gemaakt.

93a3caca6ee546c10fb5dc34e826ec23.jpg


aba4115bddca02fff2220380e0aea1f5.jpg


Ik zie nu alleen dat ik geen foto heb gemaakt van het broodje. Ik hoop dat dit genoeg is voor de badge.

Alles was heerlijk. Met hetgeen wat over is maak ik kroketten.
 
Mooie pulled porky. Had ik best ff willen proeven.
Gracias met de knorrie sticker
 
Gefeliciteerd met je knorretje. Ben benieuwd naar die kroketten.
 
Mooie traditie en lekker afgesloten

Badge krijg je niet voor een opgemaakt bord maar de bereiding op de Q, je heb’m verdiend 👍🏻
 
Lekker hoor. Mooie run.
 
Terug
Bovenaan Onderaan