BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer porchetta

 
 
 

Paddy

Stoker
Berichten
272
Gisteren me toch maar voor het eerst aan Porchetta gewaagd. Het eindresultaat was erg lekker, maar nog wel wat verbeterpuntjes.
Volgende keer wat meer aandacht voor het opbinden bijvoorbeeld. Op het eind de zwoerd krokant proberen te krijgen. Grotendeels gelukt, maar er lekte toen zoveel vet uit de porchetta dat de vlam “in de pan” kwam.
BA5AC5F3-836E-4E80-9004-CBD3B141E3D9.jpeg

CE887E1B-D4CB-4DF8-B4A2-C605FD66B6B7.jpeg

3A8049E1-6627-4C50-9D73-C5144736A40D.jpeg

37B5AB0E-CAC4-45A1-B5CF-944F79514F3E.jpeg


ED76FED6-1B78-4052-BA0D-EDDF800D12B7.jpeg
 
Porchetta is heerlijk. heb het een rijdje terug ook voor de eerste keer gemaakt. Ik had 100% de werkwijze van Noskos gevolgd en het zwoerd was perfect.
 
Dat ziet er inderdaad erg goed uit, zie ook geen opbind problemen. Of heb je de beste kant naar boven gedraaid?
 
porchetta is echt super super lekker
heb je geen foto van de porchetta op de bbq? benieuwd naar je opstelling, want zoals ik het nu interpreteer heb je de porchetta direct boven de kolen gegaard? En ja, dan druipt het vet op de kolen en vliegt het in brand. Dat heeft niet zoveel met opbinden te maken hoor.
 
Wel indirect gedaan en het zwoerd was uiteindelijk knapperig. Ik had van folie een druipbakje gemaakt, maar die was bij het laatste gedeelte verschoven (en het was een vrij groot stuk). Hierdoor was vet op de convector en vervolgens op de kolen gelopen.

ED561F3E-6487-4F31-939E-21639D38BEC0.jpeg
 
Heel mooi gemaakt, ook netjes opgebonden.
 
Zal gesmaakt hebben

Die lekbakjes en convectors zijn ook altijd te klein hè 😱😉
 
Ziet er goed uit. Heerlijk stukje vlees. Dat moet smullen geweest zijn top
 
Lekker hoor. 🤤 Staat hier ook op de lijst, wil wel eerst een spitje kopen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan