- Berichten
- 2.598
Vandaag voor het eerst CCC klaargemaakt. Omdat wij thuis geen alcohol drinken ben ik voor deze variant gegaan.
Het begon met de kip in de rub zetten. Ik heb gekozen voor Simply Marvelous Genie's Trinity. De kip heb ik zo'n 75 minuten laten garen tussen de 160 en 175 graden. Persoonlijk vond ik het lastig om de Weber op deze temperatuur te krijgen. Toen het eenmaal was gelukt ging het prima.
De laatste 15 minuten de kip naar de kolen gedraaid voor een knapperig velletje. Helaas geen foto hoe de kip op het bord lag. Wij zijn aan het vasten en ik was al een tikkeltje aan de late kant
De smaak was prima maar de smaak van het rookhout was te aanwezig. Ik heb momenteel alleen Hickory en daar een klein blokje van gebruikt. De volgende keer dus met een mildere vorm van rookhout of geen rookhout.
Nu genoeg getypt en tijd om een x-aantal foto's te laten zien.
Het begon met de kip in de rub zetten. Ik heb gekozen voor Simply Marvelous Genie's Trinity. De kip heb ik zo'n 75 minuten laten garen tussen de 160 en 175 graden. Persoonlijk vond ik het lastig om de Weber op deze temperatuur te krijgen. Toen het eenmaal was gelukt ging het prima.
De laatste 15 minuten de kip naar de kolen gedraaid voor een knapperig velletje. Helaas geen foto hoe de kip op het bord lag. Wij zijn aan het vasten en ik was al een tikkeltje aan de late kant
De smaak was prima maar de smaak van het rookhout was te aanwezig. Ik heb momenteel alleen Hickory en daar een klein blokje van gebruikt. De volgende keer dus met een mildere vorm van rookhout of geen rookhout.
Nu genoeg getypt en tijd om een x-aantal foto's te laten zien.
Laatst bewerkt: