- Berichten
- 232
Het is alweer even geleden dat ik wat geplaatst had. Maar de Joe heeft regelmatig aangestaan. Afgelopen avond hadden we een grieksthema avondje bedacht.
En dat wil ik jullie niet ontnemen. Ik had het volgende bedacht. Ouzo'tje vooraf. Dat kan natuurlijk niet anders om met dit authentiek drankje te beginnen. Als voorgerecht had ik Keftedes bedacht. De gehaktballetjes gemaakt van half-om-half gehakt. Welke eerst via de kamado gingen totdat ze in de tomatensaus liet glippen.

De Keftedes was om te smullen, een lekkere starter. Kan natuurlijk ook niet anders, als je alleen maar verse ingrediënten gebruikt.
Aanvolgend had ik reeds in de marinade staan, souvlaki van kippendijen. Een mengsel van olijfolie, knoflook, oregano, verse peterselie, zest van een citroen en wat peper en zout. Dit goedje heeft lekker een nacht kunnen inwerken. Uiteraard geregen aan 2 spies. Ook had ik Bifteki voorbereid. Normaal wordt hier dacht ik lamsgehakt voor gebruikt. Maar ben niet zo van de lam. Dus ook dit met half-om-half gedaan. In het gehakt ging 100 gram verkruimelde feta. 1 fijngesneden kleine rode ui, 1 solo knoflook, geperst. Handvol fijngesneden versie peterselie, half theelepel komijnpoeder en een ei. Na het mengen ook aan een stokkie gehangen. voordat het de kamado opging ingesmeerd met extra vergine olijfolie en bestrooid met grof zeezout. Man man man, wat was dat lekker. Eigenlijk de topper van de avond.

En ja, wat hoort er dan nog bij. Inderdaad gyros. Maar ja, de draaispit zit nog niet in mijn accessoires set. Maar gelukkig kon ik op het net een gyros recept vinden die geen spit nodig had. Een recept van Noskos. Dus vrijdag bij de Sligro 3kg procereur gehaald. 1Kg voor de gyros, de rest gaat zondag voor de PP. Enfin, de 1kg in plakken van 1cm gesneden, en de kruiden mix van het recept erop gedaan. Direct op de Q, wat rook dat al lekker. Daarna in dunne reepjes geneden, wat rode uitjes erop. En eten maar. We hadden wat vrienden, en die gaven toch aan dat het gewoon echte gyros was zoals je hem bij de griek eet. Nou, voor zulke opmerkingen doe je het toch. Uiteraard had ik ook een lekkere tatziki en een verse knoflooksaus erbij. Als bijgerecht hadden we een griekse salade en Griekse knoflookaardappeltjes erbij. DIt alles werd met een lekker wit wijntje uit Griekenland. een Lion d'or White van Nico Lazariki, begeleid. Al met al, een geslaagde avond....





En dat wil ik jullie niet ontnemen. Ik had het volgende bedacht. Ouzo'tje vooraf. Dat kan natuurlijk niet anders om met dit authentiek drankje te beginnen. Als voorgerecht had ik Keftedes bedacht. De gehaktballetjes gemaakt van half-om-half gehakt. Welke eerst via de kamado gingen totdat ze in de tomatensaus liet glippen.

De Keftedes was om te smullen, een lekkere starter. Kan natuurlijk ook niet anders, als je alleen maar verse ingrediënten gebruikt.
Aanvolgend had ik reeds in de marinade staan, souvlaki van kippendijen. Een mengsel van olijfolie, knoflook, oregano, verse peterselie, zest van een citroen en wat peper en zout. Dit goedje heeft lekker een nacht kunnen inwerken. Uiteraard geregen aan 2 spies. Ook had ik Bifteki voorbereid. Normaal wordt hier dacht ik lamsgehakt voor gebruikt. Maar ben niet zo van de lam. Dus ook dit met half-om-half gedaan. In het gehakt ging 100 gram verkruimelde feta. 1 fijngesneden kleine rode ui, 1 solo knoflook, geperst. Handvol fijngesneden versie peterselie, half theelepel komijnpoeder en een ei. Na het mengen ook aan een stokkie gehangen. voordat het de kamado opging ingesmeerd met extra vergine olijfolie en bestrooid met grof zeezout. Man man man, wat was dat lekker. Eigenlijk de topper van de avond.

En ja, wat hoort er dan nog bij. Inderdaad gyros. Maar ja, de draaispit zit nog niet in mijn accessoires set. Maar gelukkig kon ik op het net een gyros recept vinden die geen spit nodig had. Een recept van Noskos. Dus vrijdag bij de Sligro 3kg procereur gehaald. 1Kg voor de gyros, de rest gaat zondag voor de PP. Enfin, de 1kg in plakken van 1cm gesneden, en de kruiden mix van het recept erop gedaan. Direct op de Q, wat rook dat al lekker. Daarna in dunne reepjes geneden, wat rode uitjes erop. En eten maar. We hadden wat vrienden, en die gaven toch aan dat het gewoon echte gyros was zoals je hem bij de griek eet. Nou, voor zulke opmerkingen doe je het toch. Uiteraard had ik ook een lekkere tatziki en een verse knoflooksaus erbij. Als bijgerecht hadden we een griekse salade en Griekse knoflookaardappeltjes erbij. DIt alles werd met een lekker wit wijntje uit Griekenland. een Lion d'or White van Nico Lazariki, begeleid. Al met al, een geslaagde avond....




