- Berichten
- 326
Hallo forum leden en gasten,
De wedstrijd deze maand was voor mij een ommekeer....
Voor de deelname deed ik mee aan dry january.... na de reportage was ik ... af... dus bedankt voor deze opdracht

Ik zal voor sommige wat te uitgebreid zijn maar ik doe hier ook aan mee om juist andere dingen te proberen. Tevens vind ik het leuk om dit samen te doen en de hele dag vast te leggen.
Ik ga jullie een toetje voorschotelen met maar liefst 4 soorten Alcohol
Het aantal ingredienten was dan ook enorm. Uiteraard doe je zoiets niet voor een normaal toetje zo uitgebreid. Ik ben bijna 2 dagen bezig geweest. Maar je kan het toetje ook simpeler namaken natuurlijk. De snelle alternatieven geef ik ook aan. (hieronder missen ook nog wat dingen die ik later heb bijgehaald.)
Moet je voor een fotowedstrijd terwijl je in rehab zit zoals Amy Winehouse de GenG in voor een Rum. Heb maar meteen 1 van de betere gepakt. Maar ik neem geen drank! ik doe mee aan dry january!
Toch maar even proeven.....hier gaat het al mis.. wat een heerlijke rum.. zonde dat het bijna bij die ananas moet...
Tja en dan ga je nog de Hanos in, en de Sligro voor een ananasboor.. maar nee.. die hebben ze hier niet.. serieus... hoe dan.. maar deze kerel laat zich niet uit het veld slaan...
dat ging meer dan perfect! Nu vullen met basterdsuiker, een vanillestokje en 2 steranijs. Dit vullen met de rum tot de bovenkant. Hoedje er weer op en vastzetten met 2 sateprikkers....
Dan gaat het hele zwikje op de bbq. Ik moest wel de ananas bijknippen want anders paste het niet. Hij kan op 150 graden 2 uurtjes lekker erop.
Na 2 uur eraf halen en schillen. Prachtige plaatjes levert dit weer op.
En dan in verschillende stukken snijden. Op dit moment wisten we nog niet hoe de opmaakt zou worden.. (leuk he experimenteren) .. dus sneed ik verschillende soorten plakken.
Ananas in Rum en Rietsuiker de simpele versie: Ik zal vast verklappen dat wij met het resultaat na de eerste run niet tevreden waren. Dus hebben we de week erna nog een run gedaan. Hierbij neem je een verse ananas, die snijd je in stukken en marineer je simpel in rietsuiker, kaneel en rum en grillt deze op een skillet.
Hiervoor gebruikte ik nu het nog hete wafelijzer.
Wafel van bier naar middeleeuws recept.
Op zoek naar een leuk recept kwam ik op deze website uit: Bierwafels uit de late middeleeuwen - eetverleden
Leuk om te lezen dat wafels dus al in de 16de eeuw werden gemaakt. Men had toen nog bijna geen suiker dus dat is aan deze versie toegevoegd. Mocht je dit willen namaken, weet dan dat de bierhoeveelheid van 75 ml voor 10 wafels echt helemaal natuurlijk nergens op slaat. Ik heb de tweede keer 200 gebruikt en zelfs dan kan er nog wat bij wat mij betreft. ook de suiker mag best wat meer. Ik heb de hoeveelheid verdubbelt. F... it!
Ik heb een mooie Westmalle gebruikt. Prima bier alleen het schuimt echt enorm.
Alle ingredienten mixen.
En deze hadden een aantal van jullie al gezien. Mijn zeer nieuwsgierige huisgenoot had het hier al in de gaten dat er iets lekker werd gemaakt. Fijn ook zon vriendin die niets zegt en het liever op de foto vastlegt.
De makkelijke variant is trouwens de wafelmix van Homemade kopen. Deze wafels zijn met water aan te maken en smaken voortreffelijk.
Ik heb voor kerst deze gietijzeren wafelijzers gekregen. Werkelijk waar wat een feest met de kids. Deze avond waren de kids er niet. Super leuk om te doen ook boven direct vuur dit keer. (ik heb een Ofyr nodig)
Laat de ijzers eerst goed warm worden. Dit is een beetje oefenen. Te heet verbranden ze meteen en te koud duurt het heel lang en krijg je niet echt een korstje. Ik heb beste effect als olie (met kwastje) goed sist maar niet meteen in de fik vliegt.
Wafel mix erin, dichtdoen, beetje ronddraaien en dan op het vuur. UIteraard zo nu en dan draaien.
Zo trots als een pauw JONGUH
Tussen door kan je gewoon een kijkje nemen hoe die gaat. Als die niet los laat kan je er even op slaan met een bbq tang of vuurpook.
IJS met alcohol maken en slagroom met Cognac
Aangezien we nu wel moesten hebben we verschillende ijs soorten met drank geprobeerd. Deze avond hadden we er 3. Uiteindelijk werd het citroenijs met amaretto. Maar in de tweede run werd het vanille ijs met Amaretto. Dat was een veel betere combinatie.
Slagroom met Kaneel en Cognac
Inmiddels was Dry January officieel en hard gesneuveld, Rum, Bier, Cointreau, Amarreto en Tia Maria....
Je begrijpt dat je dan na 2 weken droog staan anders gaat acteren...sorry voor deze foto.
Afijn Slagroom met Kaneelpoeder. Doe dit !! en doe er dan een beetje cognac doorheen. Ook gruwelijk lekker op een kopje koffie.
Afijn, we hadden wafels, ananas, ijs en room
Nu de bordopmaak. Dan ben je een dag bezig en zit je toch van meeeeh.. nee net niet... Hieronder het resultaat. De kleuren waren wat saai, het licht niet goed en de opbouw ook aardig maar niet geweldig.
Niet tevreden
Ook al was het allemaal wel aardig het smaakte ook niet heel bijzonder... er miste gewoon wat.....
We waren niet blij genoeg. Gelukkig hadden we nog genoeg in huis. Dus hebben we dit weekend een tweede ietwat versnelde poging gedaan.
De wafels opnieuw gemaakt, (geen straf, want we hadden genoeg eters met 3 kids)
De ananas zoals hierboven al staat op de wafelijzers gemaakt.
De room zonder (kids) en met alcohol gemaakt
Het ijs zonder (kids) en met alcohol gemaakt
Mooi fruit gehaald en verse munt
De opmaak van het bord ook anders gedaan en een wit laken op tafel gelegd.
En toen... toen was het resultaat opeens heel heel anders met exact dezelfde ingredienten.
wat een plaatje vond ik zelf en nu in veel minder tijd. De ananas was wellicht nog lekkerder, maar ook het verse fruit maakt alles af. Wat een HEERLIJK TOETJE IS DIT!
We twijfelen nog even over de inzending. De laatste heeft mijn voorkeur vanwege de scherpte en omdat alle ingredienten er duidelijk op staan. Ik denk nog even na
Mocht je nog steeds aan het lezen zijn na dit uitgebreid verslag, dank je wel! vind jullie reacties altijd er leuk.
De wedstrijd deze maand was voor mij een ommekeer....
Voor de deelname deed ik mee aan dry january.... na de reportage was ik ... af... dus bedankt voor deze opdracht
Ik zal voor sommige wat te uitgebreid zijn maar ik doe hier ook aan mee om juist andere dingen te proberen. Tevens vind ik het leuk om dit samen te doen en de hele dag vast te leggen.
Ik ga jullie een toetje voorschotelen met maar liefst 4 soorten Alcohol
Het aantal ingredienten was dan ook enorm. Uiteraard doe je zoiets niet voor een normaal toetje zo uitgebreid. Ik ben bijna 2 dagen bezig geweest. Maar je kan het toetje ook simpeler namaken natuurlijk. De snelle alternatieven geef ik ook aan. (hieronder missen ook nog wat dingen die ik later heb bijgehaald.)
- Rum in een Ananas indirect op de BGE met rietsuiker, vanille en steranijs (bbq helden)
- Bier in wafels, gemaakt boven direct vuur, volgens een middeleeuws recept (eetverleden.nl)
- Cognac in slagroom met kaneel (ooit zelf er een keer in gegooid, blijft heerlijk)
- IJs voor opdienen gemengd met een beetje Amaretto
Moet je voor een fotowedstrijd terwijl je in rehab zit zoals Amy Winehouse de GenG in voor een Rum. Heb maar meteen 1 van de betere gepakt. Maar ik neem geen drank! ik doe mee aan dry january!
Toch maar even proeven.....hier gaat het al mis.. wat een heerlijke rum.. zonde dat het bijna bij die ananas moet...
Tja en dan ga je nog de Hanos in, en de Sligro voor een ananasboor.. maar nee.. die hebben ze hier niet.. serieus... hoe dan.. maar deze kerel laat zich niet uit het veld slaan...
dat ging meer dan perfect! Nu vullen met basterdsuiker, een vanillestokje en 2 steranijs. Dit vullen met de rum tot de bovenkant. Hoedje er weer op en vastzetten met 2 sateprikkers....
Dan gaat het hele zwikje op de bbq. Ik moest wel de ananas bijknippen want anders paste het niet. Hij kan op 150 graden 2 uurtjes lekker erop.
Na 2 uur eraf halen en schillen. Prachtige plaatjes levert dit weer op.
En dan in verschillende stukken snijden. Op dit moment wisten we nog niet hoe de opmaakt zou worden.. (leuk he experimenteren) .. dus sneed ik verschillende soorten plakken.
Ananas in Rum en Rietsuiker de simpele versie: Ik zal vast verklappen dat wij met het resultaat na de eerste run niet tevreden waren. Dus hebben we de week erna nog een run gedaan. Hierbij neem je een verse ananas, die snijd je in stukken en marineer je simpel in rietsuiker, kaneel en rum en grillt deze op een skillet.
Hiervoor gebruikte ik nu het nog hete wafelijzer.
Wafel van bier naar middeleeuws recept.
Op zoek naar een leuk recept kwam ik op deze website uit: Bierwafels uit de late middeleeuwen - eetverleden
Leuk om te lezen dat wafels dus al in de 16de eeuw werden gemaakt. Men had toen nog bijna geen suiker dus dat is aan deze versie toegevoegd. Mocht je dit willen namaken, weet dan dat de bierhoeveelheid van 75 ml voor 10 wafels echt helemaal natuurlijk nergens op slaat. Ik heb de tweede keer 200 gebruikt en zelfs dan kan er nog wat bij wat mij betreft. ook de suiker mag best wat meer. Ik heb de hoeveelheid verdubbelt. F... it!
Ik heb een mooie Westmalle gebruikt. Prima bier alleen het schuimt echt enorm.
Alle ingredienten mixen.
En deze hadden een aantal van jullie al gezien. Mijn zeer nieuwsgierige huisgenoot had het hier al in de gaten dat er iets lekker werd gemaakt. Fijn ook zon vriendin die niets zegt en het liever op de foto vastlegt.
De makkelijke variant is trouwens de wafelmix van Homemade kopen. Deze wafels zijn met water aan te maken en smaken voortreffelijk.
Ik heb voor kerst deze gietijzeren wafelijzers gekregen. Werkelijk waar wat een feest met de kids. Deze avond waren de kids er niet. Super leuk om te doen ook boven direct vuur dit keer. (ik heb een Ofyr nodig)
Laat de ijzers eerst goed warm worden. Dit is een beetje oefenen. Te heet verbranden ze meteen en te koud duurt het heel lang en krijg je niet echt een korstje. Ik heb beste effect als olie (met kwastje) goed sist maar niet meteen in de fik vliegt.
Wafel mix erin, dichtdoen, beetje ronddraaien en dan op het vuur. UIteraard zo nu en dan draaien.
Zo trots als een pauw JONGUH
Tussen door kan je gewoon een kijkje nemen hoe die gaat. Als die niet los laat kan je er even op slaan met een bbq tang of vuurpook.
IJS met alcohol maken en slagroom met Cognac
Aangezien we nu wel moesten hebben we verschillende ijs soorten met drank geprobeerd. Deze avond hadden we er 3. Uiteindelijk werd het citroenijs met amaretto. Maar in de tweede run werd het vanille ijs met Amaretto. Dat was een veel betere combinatie.
Slagroom met Kaneel en Cognac
Inmiddels was Dry January officieel en hard gesneuveld, Rum, Bier, Cointreau, Amarreto en Tia Maria....
Je begrijpt dat je dan na 2 weken droog staan anders gaat acteren...sorry voor deze foto.
Afijn Slagroom met Kaneelpoeder. Doe dit !! en doe er dan een beetje cognac doorheen. Ook gruwelijk lekker op een kopje koffie.
Afijn, we hadden wafels, ananas, ijs en room
Nu de bordopmaak. Dan ben je een dag bezig en zit je toch van meeeeh.. nee net niet... Hieronder het resultaat. De kleuren waren wat saai, het licht niet goed en de opbouw ook aardig maar niet geweldig.
Niet tevreden
Ook al was het allemaal wel aardig het smaakte ook niet heel bijzonder... er miste gewoon wat.....
We waren niet blij genoeg. Gelukkig hadden we nog genoeg in huis. Dus hebben we dit weekend een tweede ietwat versnelde poging gedaan.
De wafels opnieuw gemaakt, (geen straf, want we hadden genoeg eters met 3 kids)
De ananas zoals hierboven al staat op de wafelijzers gemaakt.
De room zonder (kids) en met alcohol gemaakt
Het ijs zonder (kids) en met alcohol gemaakt
Mooi fruit gehaald en verse munt
De opmaak van het bord ook anders gedaan en een wit laken op tafel gelegd.
En toen... toen was het resultaat opeens heel heel anders met exact dezelfde ingredienten.
wat een plaatje vond ik zelf en nu in veel minder tijd. De ananas was wellicht nog lekkerder, maar ook het verse fruit maakt alles af. Wat een HEERLIJK TOETJE IS DIT!
We twijfelen nog even over de inzending. De laatste heeft mijn voorkeur vanwege de scherpte en omdat alle ingredienten er duidelijk op staan. Ik denk nog even na
Mocht je nog steeds aan het lezen zijn na dit uitgebreid verslag, dank je wel! vind jullie reacties altijd er leuk.
Laatst bewerkt: