BasBQ
Beef en Steak

Deflectorplaat en kolenmand

Beste bouwers,
Tussen mijn zeer langdurige projecten door , heb ik mij door mijn achtjarige zoon laten verleiden om nog een project te starten.
b4e6f821a39cdf73fb377bf647b3ef24.jpg

Ik had van een kennis een expansievat gekregen en deze gaan wij nu ombouwen tot UDS. 
We zijn al een eindje in de richting,
dfe6da1394da5c52fc98f675619326ec.jpg

245a939c7784419c5d3e68cb593f63d4.jpg

42dfe719b3e5cb0edff7ba6b11ad84f9.jpg

9c2456c3562053b0a92f41bbc51e0e25.jpg

ce12be4029c82ca7632c08d4cc9c1b3e.jpg

1960eb12ead56639c5a123630153305f.jpg

En nu vragen wij ons af: heeft een deflectorplaat een maximale dikte?
Hoe groot moet de kolenmand zijn?
Voor de kolenmand dachten wij aan rond 350mm en 250mm hoog.
De doorsnede van de smoker is 480mm.
Alvast heel erg bedankt voor jullie adviezen.
 
Gaaf project.

In principe heeft een uds geen deflector plate of hitteschild nodig vanwege de afstand tussen de briketten en je vlees. Hoe ris de afstand kleiner en is het misschien wel raadzaam, een simpele plaat zal voldoende zijn om de directe hitte te verminderen. Voor de kolenmand zou ik twee a drie centimeter van de wand afblijven dan zal er voldoende lucht circulatie overblijven.
 
Frits zei:
Gaaf project.

In principe heeft een uds geen deflector plate of hitteschild nodig vanwege de afstand tussen de briketten en je vlees. Hoe ris de afstand kleiner en is het misschien wel raadzaam, een simpele plaat zal voldoende zijn om de directe hitte te verminderen. Voor de kolenmand zou ik twee a drie centimeter van de wand afblijven dan zal er voldoende lucht circulatie overblijven.
Ik zit nu 6 cm van de wand en heb een deflectorplaat van 5mm dik (had ik toevallig liggen)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zojuist de kolenmand gefabriceerd.
f181f1bda098c1d0d087c647a8aa4159.jpg

Als ik nu de mand plaats en ik zet hem op de buizen, is de afstand vanaf de bovenkant mand naar het eerste rooster 270mm.
fc8c8fd461da95e629d4c6c5e11e5674.jpg

Echter had ik gedacht er een plaat/ aspan onder te maken op ongeveer 50mm.
Komt dan mijn mand te ver omhoog, of valt dat wel mee?
Wat ik nog kan doen is de buizen afzagen op25mm binnen de UDS en zo het hele gebeuren 55mm laten zakken. Wat denken jullie?
95140044dfedf57e47afac2d456e1389.jpg
 
Wow, wat een handigheid hier weer!
 
  • Leuk
Waarderingen: Lars
 

Lars

Kooltjesharker
Berichten
125
Ik wil eigenlijk beginnen om een schoorsteen te maken. Maar nu vraag ik mij af welke diameter deze moet zijn. Iemand een idee?
 
Ik sta ervan te kijken dat iedereen uit willekeurige objecten smokers maakt. Je weet niet welke chemische baden of materialen zijn gebruikt in het staal die gedurende rooksessies los komen en je eten vergiftigen gedurende jaren. Houdt daar iemand ooit rekening mee ?
 
Ik sta ervan te kijken dat iedereen uit willekeurige objecten smokers maakt. Je weet niet welke chemische baden of materialen zijn gebruikt in het staal die gedurende rooksessies los komen en je eten vergiftigen gedurende jaren. Houdt daar iemand ooit rekening mee ?

De soorten staal die ik gebruik zijn s235 en rvs (304 of 316) verzinkt staal moet je in mijn ogen vandaan blijven of helemaal reinigen.
En als hij goed geseasoned is zit er een laagje op dat zowel het staal beschermd als het vlees.
Maar dat is mijn bescheiden visie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan