BasBQ
Beef en Steak

Cote de Boeuf - Texas rub (2.5 kg)

 

bassiebs

Vuurmaker
Berichten
53
Foutje bij het plaatsen, bij deze opnieuw #noob

Vandaag 2.5 cote de boeuf op de nieuwe Weber 5775.

Gekozen voor de Texas Steakhouse rub van 'Not just BBQ'
WhatsApp Image 2021-04-04 at 18.01.33 (2).jpeg


De bbq aangemaakt met houtskool en het stuk erop gemikt met de probes van Inkbird, ingesteld op 53 graden.
WhatsApp Image 2021-04-04 at 21.27.39 (1).jpeg


Halverwege gedraaid en na bereiken van de gewenste temp nog 15 minuutjes laten rusten.

WhatsApp Image 2021-04-04 at 18.01.33.jpeg


Hij was voor de kids nog iets te rauw, dus nog even toegedekt. Eind resultaat below.

WhatsApp Image 2021-04-04 at 21.27.39.jpeg


Volgende keer nog iets lower and slower. Het randje was me iets te dik, maar niet droog en lekker knapperig.

Bordje opgemaakt met roerbak groenten en gele rijst. Ging erin als koek. Morgen de andere helft :)
Hoe warm je die eigenlijk weer op zonder verder te garen???
 
Ziet er prima uit (y) Ik warm ‘m op in alu folie met een probe erin in de oven tot net onder de kerntemperatuur
 
Laatst bewerkt:
Mooi stukje vlees hoor
Zie ik het goed dat je het vlees direct boven de kolen heb liggen?
 
Ziet er goed uit.
Volgende keer in 2e en delen zodat het gedeelte van de kids er wat eerder op kan?

Kan je de kolenmandjes niet uit elkaar zetten zodat het vlees niet direct boven de kolen ligt?
 
Ziet er mooi uit, ik zou hem ook reversed sear bereiden, maar ieder zijn eigen smaak en techniek. Aan de smaak zal het niet gelegen hebben 👌
 
Terug
Bovenaan Onderaan