- Berichten
- 2.986
Na aanleiding van het topic van Daniel, https://www.bbqgenootschap.nl/threads/gepekelde-coquelet-aan-spit.23144/, vandaag coquelletes klaar gemaakt. Gisterenavond in de pekel gezet.
Vanmiddag er uit, even laten drogen. Om vervolgens in een rub te zetten volgens recept van Noskos https://www.bbq-nl.com/beer-can-chicken/ Wel heb ik bij de rub het zout weg gelaten, want dat zat er al genoeg in de pekel.
Daarna de Q op 165 graden voor ongeveer 35 min.
Resultaat heerlijk sappige kip. Mocht iets meer pit hebben, maar als je de kleine zo ziet smikkelen..... Heerlijk.
En speciaal voor Jet als begeleiding, gegrilde spitskool met aardappelpuree,

Vanmiddag er uit, even laten drogen. Om vervolgens in een rub te zetten volgens recept van Noskos https://www.bbq-nl.com/beer-can-chicken/ Wel heb ik bij de rub het zout weg gelaten, want dat zat er al genoeg in de pekel.
En speciaal voor Jet als begeleiding, gegrilde spitskool met aardappelpuree,

