BasBQ
Beef en Steak

Coppa

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.294
Coppa blijft voor mij toch een voltreffer qua charcuterie.
Daarom paar weken geleden nog eens een volledige spiering gekocht en in het vacuumzout gestoken.

Ingredienten: Spiering, Rode Wijn, Colorozo, Zout, Witte peper, Kruidnagel, Kaneel, Jeneverbes

Alles in de vacuumzak en die mag even marineren in de koelkast.
a.jpg


Vrijdagvond het zakeind nog in het water gestoken om te ontzouten en terug mooi soepel te laten worden.
b.jpg


Zaterdagochtend het zakeinde verder uitspoelen.
c.jpg


Fotootje om jullie een idee van de grote te geven, zo 1 zakeinde kan je eigenlijk perfect gebruiken voor 2 spieringen
d.jpg


zakeind wat ingekort en de spiering er in geschoven/gemasseerd.
f.jpg


Nog een rolladenetje er rond om een mooie vorm te krijgen en daarna geënt met schimmel.
g.jpg


wegen voordat het definitief in de kast mag.
h.jpg


Hier mag hij een aantal weken/maanden rusten.
i.jpg


Op zondag zag je al een mooi kleursverandering en gisterenavond was deze nog intenser.
j.jpg


Tot nu toe nog geen schimmelgroei, misschien iets niet goed gedaan bij het enten, even afwachten.
 
Laatst bewerkt:

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.650
Spannend, heel veel succes met wachten.
 

janvh

Pitmaster
 
 
 
Berichten
540
Gaaf, wat zal het lastig zijn om te wachten...

Wat is zo'n zakeind? Het ziet er uit als een darm oid?
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.844
Knap werk. Zal ik je niet nadoen.
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
826
Gaaf, wat zal het lastig zijn om te wachten...

Wat is zo'n zakeind? Het ziet er uit als een darm oid?
Het is de blindedarm van een rund.

Heerlijk coppa, moet toch mijn droogkast eens terug verhuizen
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.084
Heel gaaf!

Waar hangt het nu van af of je weken of maanden wacht?
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.294
Gaaf, wat zal het lastig zijn om te wachten...

Wat is zo'n zakeind? Het ziet er uit als een darm oid?
Blinde darm van een rund, is inderdaad een groot stuk en aan 1 kant dicht.
Wordt in Italië heel veel gebruikt.

Heel gaaf!

Waar hangt het nu van af of je weken of maanden wacht?
je moet een gewichtsverlies van 30 à 40% hebben, dus als dat bereikt is is het eetbaar.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.548
Mooi man, ziet er al schitterend uit
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Ohw wow, dat geeft weer bakken vol inspiratie! Prachtig mooi voorbereid, dat gaat vast zalig worden straks!
 

PH met een F

Stoker
 
 
 
 
Berichten
263
Nog nooit iets aan charcuterie gedaan, maar dit maakt me wel erg nieuwsgierig!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Rogier

Pitmaster
 
 
 
Berichten
889
Mooi project. Ben benieuwd naar het verloop en eindresultaat!
 

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
415
mooi verhaal toch eens kijken of ik hier ook eens wat mee kan doen.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.313
Wat zijn dit toch mooie projecten.
Top man
 

Rogier

Pitmaster
 
 
 
Berichten
889
Dat ziet er geweldig uit. En hoe smaakt het?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.650
Prachtig Stijn. Benieuwd wat de jury ervan vindt.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.294
Eerste idee was teveel kruidnagel, tweede, derde vierde idee is, valt goed mee.
Ga volgende keer net dat tikkeltje minder kruidnagel doen.

Verder echt ... 🥳
 
Bovenaan Onderaan