Beef en Steak

Cook no. 2: kip karbonades, sweet potatoes en banaantje toe.

 
 

Peter_fijten

Vuurmaker
Berichten
79
Gister was het tijd om weer eens wat van de bbq te maken. Met de tips die ik had gekregen van vorige keer ben ik aan de slag gegaan.

Het regelen van de temperatuur was nog steeds een uitdaging al krijg ik het steeds beter onder de knie. Gun me zelf dan ook wat meer tijd om alles mooi in gesteld te krijgen. Het is me deze keer dan ook gelukt om de temperatuur tussen de 190 en 210 te houden (op het einde na maar toen ging deksel wel erg veel open en dicht).

Vandaag stonden kip karbonades op het menu (deze hadden we toevallig nog liggen). Deze hebben we voorzien van een heerlijke Griekse marinade en deze 3 uurtjes laten intrekken.

De kip karbonades gingen samen met zoete aardappel op de bbq.
3aa7ea838fc73b35dcb892062eb471b4.jpg


Heb de karbonades rustig laten garen tot een kerntemperatuur van 65 graden, hierna laten doorgaren tot 80 graden boven de kolen.

En man man wat was dat lekker.
5c5477ac807a1e7cc9fdd4bfbce4d82b.jpg


De zoete aardappels waren niet gelijk klaar (waren toch iets dikker dan verwacht). Maar voor de kip helemaal op was konden ook die worden aangesneden.

Samen met wat boter kaneel en wat bastaard suiker waren ook die zo weg.
ea2bdd122289fa012c8e666e3074e05f.jpg


Als toetje nog een paar banaantjes warm laten worden en die samen met wat ijs ook heerlijk op gepeuzeld.
73f9c1c68ca46c0b107619f494bc75b0.jpg

0670b3dfebc03883cdeeabfb2d0009c2.jpg



Iedereen had de buikjes weer mooi vol.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Lars
Lekker maaltje zo. Kip karbonades ken ik nog niet. Zoete aardappel met kaneel is super. Als pure ook heel lekker.
 
Lekker maaltje hoor. Toetje lijkt me ook heerlijk
 
Lekker hoor!
Die banaantjes kun je ook over de lengte open snijden en vullen met hagelslag. Die doen het hier altijd super!
 
Terug
Bovenaan Onderaan