BasBQ
Beef en Steak

Chunk roast

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.846
Vandaag op mijn laatste vrije dag voor de feestdagen zin om eens lekker rustig aan te doen. Bbq aan en een beetje rommelen.

Ik zag van pitmasterX een leuk filmpje voorbij komen van een chunk roast, brisket style. Zelf ook al eens klaar gemaakt, dus waarom niet. Het zag er smakelijk uit.


Vorige week al een mooi stuk rundernek laten snijden.
20201217_123746.jpg


Even opbinden.
20201217_124017.jpg
20201217_124025.jpg


Royaal in de rub gezet volgens recept van pitmasterX.
20201217_124213.jpg


De q op 121 graden met wat blokjes eikenhout. Gekozen voor een halve steen en half rooster, zodat ik makkelijk nog eens hout kon toevoegen.
20201217_124352.jpg


De eerste 2 uur lekker laten liggen.
En ondertussen de saus maken voor in te smeren.
20201217_145854.jpg


Als basis gebruik ik vaak het vocht wat ik van de vorige sessie heb opgevangen. Ontzettend veel smaak en nog gratis ook 😂.

Na 2 uur tijd om in te smeren.
20201217_151447.jpg
20201217_151549.jpg

20201217_151551.jpg


Na een half uur weer opnieuw insmeren.
En daarna nog eens.
20201217_161945.jpg
20201217_161953.jpg


So far so good. Echter zag ik dat ik in tijdnood zou komen, dus smokkelen door het in te pakken.
20201217_162134.jpg


Het was de bedoeling dat ik het stuk nog een half uur zonder folie terug op de q zou leggen, maar zelfs dat redde ik niet.

20201217_180213.jpg


En alvast de potjes vocht voor de volgende keer.
20201217_180515.jpg


Als bijgerecht zoete aardappel frietjes en de Kaapse bloemkool volgens recept van Jord Althuizen. Helaas, wederom door tijdsgebrek, uit de oven. Desondanks erg lekker.
20201217_180959.jpg
20201217_181012.jpg


En dan stipt om 18.00u was alles klaar.
Met echt een heerlijk sappig stuk chuck roast.
Echt overheerlijk.
De saus bij de bloemkool vonden wij vrij heftig, dus verdund met yoghurt en los er bij.
20201217_181114.jpg

20201217_182113.jpg


Leermomentje: veel eerder beginnen 😂😂😂. Ik dacht voor 1,5kg 5 uur nodig te hebben, maar de volgende keer zeker 7 of 8 uur rekenen.


Bedankt voor het kijken.
 
Lekker gerommeld zo, ziet er goed uit
 
Lust ik ook wel haha. Hoe was de garing? Zat er nog een bite aan of kon je het makkelijk uit elkaar trekken?
 
Wow dat is een heel lekker en mooi bordje geworden zeg!
 
Mooi stukje vlees en een lekker bordje eten. Niks meer aan doen.

En volgende keer ben je 2 uur te vroeg klaar 😂
 
Lust ik ook wel haha. Hoe was de garing? Zat er nog een bite aan of kon je het makkelijk uit elkaar trekken?
Beide... Eigenlijk leek het heel veel op brisket., maar je had er ook zo pulled beedf van kunnen maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Ziet er goed uit broer. Had het filmpje ook gezien. ik ga dit ook eens proberen.
krijg er honger van
 
Terug
Bovenaan Onderaan