BasBQ
Beef en Steak

Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845

Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade​


Alleen de titel klonk voor mij al lekker.
En als je zelf het onderwerp bedenkt, moet je de lat maar hoog leggen 😉.

Moelleux, lavacake, soufflés, ik had het in ieder geval nog nooit zelf gemaakt, laat staan op de bbq, laat staan met een vulling er in.

Eerst de passievruchten. Een beetje extra, altijd lekker door de yoghurt. 😋
20210426_090004.jpg
20210426_090129.jpg
20210426_091123.jpg
20210426_091226.jpg

20210426_091521.jpg


Dan witte chocolade met passievruchtsap en suiker laten smelten voor de vulling.
Pfff nu al lastig er af te blijven 😂.
Dit geheel mocht echter de hele dag nog in de koelkast blijven staan.
20210426_092629.jpg


Dan pure chocolade met, vanille extract en boter smelten. Ondertussen de eidooiers opkloppen met suiker.
20210426_123856.jpg
20210426_123858.jpg
20210426_124132.jpg


Hierna het eiwit met suiker opkloppen.
20210426_125458.jpg


En het geheel rustig mengen.
20210426_125830.jpg

20210426_130157.jpg

Het beslag wordt uitvoerig getest 😂😂.

Het geheel mocht in de koelkast tot de avond.
Ondertussen lekker prullen met een pasta voor het avondeten, waarvan ik het appart openen van een topic niet nodig vind.
20210426_174332.jpg
20210426_174335.jpg
20210426_174339.jpg
20210426_174341.jpg
20210426_182029.jpg

20210426_190441.jpg


Altijd lekker smullen, maar belangrijker, tijd voor het dessert. 😉

De vormpjes ingevet, met cacaopoeder bestrooid en gevuld.
20210426_202528.jpg
20210426_202813.jpg


De vulling in het midden en weer afgedekt.
Dit mocht voor 20 min op 180 graden.
20210426_203410.jpg
20210426_205511.jpg


En dan.....
20210426_210012.jpg

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Het was verschrikkelijk lekker, maar het ziet er al een keer gegeten uit.
Navraag bij bbq vrienden levert verschillende reacties op als: "je moet de magnetron gebruiken" , "ook in de oven is het lastig". Uiteindelijk denk ik, te lage temperatuur, te lang, verkeerde vorm..

Gelukkig had ik de helft maar gebruikt en kreeg ik nog een echte tip het recept van Jeroen Meus te volgen. "lukt mij hiermee altijd" wordt er zelfs nog geroepen.....

20210427_203824.jpg
20210427_204100.jpg
20210427_204521.jpg
20210427_204540.jpg
20210427_205648.jpg


20210427_210314.jpg


De volgende dag dus andere vormpjes, serveerringen, gebruikt. Dit was inderdaad makkelijker te vullen.
Hogere temperatuur, 210 ipv 180 graden. En uiteindelijk 13 minuten.

Het resultaat, verre van perfect en zeker nog steeds in elkaar gezakt, maar het ziet er al 10x beter uit.
Ik ga dit nog vaker proberen, ooit komt er een perfecte foto 😂😂😂😜😜😜


20210427_210826.jpg


Bedankt voor het kijken!
 
Ge-wel-dig!!!

Sougle is niet makkelijk, dus het proberen is al een tien waard. Had hem graag geproefd, de combinatie met passievrucht is hemels.
 
Fantastisch verhaal. Dit zijn zulke lekkere desserts 😍 het inzakken doet niets af aan de smaak maar voor de foto is het niet ideaal. Geweldig dat je het toch met ons deelt 😁
 
Ziet er heerlijk uit.
Soufflé maken is sowieso een hele opgave.
 
Held! Proberen is leren en je gaat er zeker komen! 😄 fantastisch fotoverslag, complimenten 🙏🏼
 
Jeroen Meus is dan ook een HELD in België :D.

goed idee om de moelleux (of in het frans Coulant) te vullen met "iets", ga ik de volgende keer ook eens proberen.
 
geweldig!!!! ik vind het helemaal top.
ja, je heb voor jezelf de lat hoog gelegd,
ja, ook die laatste foto lijkt alsof het al gegeten is :rolleyes:

maar dat doet allemaal niets af aan het gerecht, de smaak en vooral het lef om een poging te wagen.
petje af Remco.
Een foto met een goed verhaal kan zomaar een winnaar zijn........

En die foto van de kleine; geweldig. 1 sok aan :ROFLMAO:(y)(y)(y)(y)(y)
 
geweldig!!!! ik vind het helemaal top.
ja, je heb voor jezelf de lat hoog gelegd,
ja, ook die laatste foto lijkt alsof het al gegeten is :rolleyes:

maar dat doet allemaal niets af aan het gerecht, de smaak en vooral het lef om een poging te wagen.
petje af Remco.
Een foto met een goed verhaal kan zomaar een winnaar zijn........

En die foto van de kleine; geweldig. 1 sok aan :ROFLMAO:(y)(y)(y)(y)(y)
Speciaal voor jou Rick 😁

20210426_130129.jpg
 
Goed bezig broer. Super gedaan, en top verslag. Lekker om weer eens na te lezen. Mooi dat je niet op geeft en gewoon een 2e ronde probeert. Na al deze gewaagde gerechten vind ik mijn run maar lafjes :cool:. Had sowieso willen proeven. Ziet er toch heerlijk uit al dat chocogeweld TOP
 
Zo, kosten noch moeite gespaard. Ziet er wer lekker uit.
En een goede hulp erbij. 😉
 
Prachtig! Ziet er overheerlijk uit 🥲
De recepten van Jeroen Meus zijn echt handig (desserten soms wat teveel suiker naar mijn smaak).
Voor de leden die deze heer niet kennen -> deze kok heeft o.a. een kookprogramma genaamd 'Dagelijkse kost'
 
Nou Remco je bent lekker bezig geweest, jammer dat het niet helemaal geworden is als wat jij wilde maar dat mag de pret niet drukken.
Je dochter steelt wel de show🥲 met die ene sok en die vond het vast niet vervelend om te proeven wat papa aan het maken was.
Het pasta gerecht zag er erg lekker uit🍷

Ook hier thuis is Jeroen Meus een held🥳
 
"je moet de magnetron gebruiken"

Die 'vriend' moet je meteen dumpen... haha!

Gave poging, heel goed geprobeerd. Als jij je in dit tempo blijft ontwikkelen dan is het binnen twee weken perfect! Je zou met een thermapen kunnen prikken en volgen. Denk dat je bij 62°C kern spot-on bent voor lopende vulling.

Je dochter steelt zeker de show... vooral die bonus foto als uitsmijter. Goud!
 
zier er goed uit en leuke geserveerd
 
Goed bezig geweest Remco, en die kleine meid was ook helemaal in haar sas, top dag dus.

En ja, Jeroen Meus is ook al jaren mijn held!!🥳
Dus niet alleen bekend in Belgie😉

Doet me altijd weer plezier om zijn naam hier neer te mogen zetten net als 1 van mijn andere helden Hans Belterman, die helaas al een tijd niet meer onder ons is.
 
Aan je uithoudingsvermogen ligt het niet maar je had goeie hulp
Hoe was de smaak? Kijk uit naar het “perfecte” plaatje 😉
 
Aan je uithoudingsvermogen ligt het niet maar je had goeie hulp
Hoe was de smaak? Kijk uit naar het “perfecte” plaatje 😉
De smaak was zoals je zou willen. Alleen het beslag zou je al als mouse kunnen serveren. Dl
De ganache van witte chocolade met passievrucht is ook echt top. Ik wist eigenlijk niet dat passievrucht op zichzelf zo zuur is. Lekker, maar zuur. Richting citroenzuur l.
Kwam er zo achter dat het sap in de supermarkt, eigenlijk wist ik dit al, dus echt vol suiker zit 😜.
 
Kwam er zo achter dat het sap in de supermarkt, eigenlijk wist ik dit al, dus echt vol suiker zit

Dat inderdaad, en als basis vrijwel altijd appelsap. Je schrikt er soms van. Ik kocht laatst 'mango sap' het was ontluisterend.
 
Terug
Bovenaan Onderaan