BasBQ
Beef en Steak

Caveman food

 

Josser

Stoker
Berichten
281
Vandaag stonden er st Louis vleesribben en oerhammetjes op het menu. Een experiment met zoete (voor het vrouwtje) en hartige rubs (voor mezelf). Ik heb altijd een voorkeur voor hartig gehad en ben geen fan van zoet eten. De vrouw daarentegen heeft liever zo zoet mogelijk. Dan maar experimenteren zodat we onze favoriet vinden. Niets afgewogen en puur op gevoel. De ribben waren iets te vet, dus die hebben we nog wat gtrimt.

IMG_20210123_110352.jpg

IMG_20210123_111306.jpg


De hartige:
IMG_20210123_113001.jpg


De zoete:
IMG_20210123_115945.jpg


Oerhammetjes moeten nog ontvliesd worden:
IMG_20210123_140323.jpg


IMG_20210123_142228.jpg


Verplicht foto van de grill na 1.5u op 110 graden
IMG_20210123_164445.jpg

Uiteindelijk is het 3-1 geworden. Garing was perfect voor ons. Beetje bite en alles mooi van botje af
IMG_20210123_192255.jpg
 
Mooie hammetjes.
Beide tevreden met de smaak?
 
ziet er goed uit ! was het experiment met zoete en hartige ook goed gelukt ?
 
Hier ook al van die joekels van ribben.
Die st Louis ribben zijn erg lekker en ook spectaculair.
Hier al een paar keer die van beef en steak gehad. Waar heb jij ze vandaan?
 
Mooie hammetjes.
Beide tevreden met de smaak?
Dit is de tweede keer dat ik ze maak. Beide keren heb ik een meh gevoel. Smaak en textuur niet echt mijn ding. De zoete vielen wel in de smaak bij de schoonmoeder 🎉
 
Laatst bewerkt:
ziet er goed uit ! was het experiment met zoete en hartige ook goed gelukt ?
Absoluut. Vrouw tevreden en ik ben ook blij dat het eens niet altijd zo zoet moet zijn. In dat opzicht ben ik totaal geen fan van de Amerikaanse bbq smaken. Al beperkt de Franklin zich ook tot hartige kruiden.
 
Mooi die grote ribben. Ga ik bij mijn slager toch eens na vragen. Die wil ik nou ook wel eens gaan maken. Krijg er gewoon honger van.
 
Terug
Bovenaan Onderaan