BasBQ
Beef en Steak

casselerrib hulp.

 
 

Zwientie

Pitmaster
Berichten
710
Beste BBQ vrienden,

Heeft een van jullie wel eens casselerrib gemaakt? En zou je mij aan het recept etc willen helpen?
Ik heb al heel veel info gezocht maar krijg het maar niet echt duidelijk.
Ik zou eigenlijk van start af alles willen weten.
Welk stuk vlees gebruik ik ervoor? (ik vermoed rug zonder ribben)
Hoe moet ik dit pekelen? (met colorozo geloof ik)
En hoe moet ik dit bereiden koud of warm roken of kan beide?

Ik wil het niet gebruiken als vleeswaren maar als lekker stukje vlees bij een stampot.

mvg
Dendis
 
Zoek eens hier op het forum. Weet zeker dat het ooit door iemand gemaakt Is
En op het www Is er zeker iets over te vinden.

En de exacte bereidingswijze bepaal je zelf natuurlijk. Wat jij lekker vindt
 
in mijn cursus charcuterie staat het volgende:

KASSELER RIB
Bereidingswijze :
 De rug kort roken op 45°C;
 De rug met pekelzout inspuiten;
 Het vlees vacumeren of verder in de pekel leggen;
 Minimaal 2 dagen laten rusten;
 Koken op 75°C kern 68°C.
 
in mijn cursus charcuterie staat het volgende:

KASSELER RIB
Bereidingswijze :
 De rug kort roken op 45°C;
 De rug met pekelzout inspuiten;
 Het vlees vacumeren of verder in de pekel leggen;
 Minimaal 2 dagen laten rusten;
 Koken op 75°C kern 68°C.
Top bedankt dan ben ik al weer een eind opgeschoten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan