BasBQ
Beef en Steak

Butter aged

edje1983

Tondelzoeker
Berichten
4
Hallo allemaal,

Heeft er iemand ervaring met het vlees laten rijpen in boter?
Ik zou dit ook eens willen proberen.
Alvast bedankt!

Gr Edwin
 
Hi Edwin,

Toevallig heb ik afgelopen vrijdag een stuk ribeye na een maand uit de boter gehaald. Ik heb het recept uit één van de Smokey Goodness boeken gevolgd. Ik vond het vooral leuk om een keer wat nieuwe technieken te proberen (butter aged, maar ook boter roken was nieuw voor mij). Het eind resultaat was lekker, maar ik vond niet dat het butter agen heel veel had toevoegd. Het vlees was mals en er zat zeker wel een iets andere smaak aan, maar de hoeveelheid werk die je er in moet stoppen levert in mijn ogen te weinig op. Dus kortom, leuk om een keer te doen, maar zal het niet snel nog een keer doen.

IMG_20200605_215032.jpg


IMG_20200703_203700.jpg


Gr,
Roog
 
Terug
Bovenaan Onderaan