BasBQ
Beef en Steak

Brisket on the smooker

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Door alle commotie geen brisket kunnen maken in het Twiske.
Gebrek aan een team en materiaal was de oorzaak.
maar dat mooie stuk vlees toch mee naar huis genomen.
Stond al in de rub vanaf zaterdag 20.00 uur dus die moest gemaakt worden.

Vandaag vrij dus ach.....we zaten toch in het ritme.

9.00 snel naar de winkel om fond te halen om te injecteren (die had ik weggeven op het twiske)
Smooker aan en de brisket ligt er op vanaf 10.00 uur op

Begonnen met 12 graden, nu 63 bij een pit van 230F
Kruiden, injektierecept en straks marinade komt uit een een recept van IQbbq

Net om 13.00 de cap (of heet dat stukje toch point) opgerold en er bij gezet.







 
Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat hij beter lukt dan die van ons, heel veel succes!
 
Ik las dat hij was mislukt??
Whatskebeurt?

Wil slim om de ends in te leveren.... ;D
 
Ik ga je in de gaten houden. Ben erg benieuwt.

Vond die van ons erg droog, maar nog wel te eten.
Maar hij was opzich nog wel te eten.

Ondanks de stoeven start van het weekend, toch nog een erg leuk weekend gehad, waarin veel is gebeurt. Lekker kunnen babbelen.

Je kip vond ik erg lekker en daar moet je wel het recept ff van posten 8)

Ga ook nog even een email naar Harry schrijven (opbouwende kritiek) over het een en ander zodat het volgend jaar misschien toch iets soepeleren verloopt voor cooking class.

En wel even je ei in de tafel zetten 8)
 
Heeee poetsertje,  ben heel benieuwd  ;) Denk dat deze in ieder geval beter is dan die van Robert en Derek.
 
mooi project, succes ermee, is een moeilijk stuk vlees
 
Succes Poetsertje!

Begrijp ik het goed dat je de point en de flat van elkaar haalt, en de point er pas later oplegt?
 
dit belooft veel goeds! Ik ben benieuwd. Mooie foto's trouwens!
 
Die van ons was erg droog helaas gisteren, dus hebben we maar besloten om hem niet in te dienen ;)

Succes met deze, ik vind het nog steeds een erg moeilijk stuk vlees om te bereiden.
 
I moest van Jim een schuin stuk er af snijden om de draad niet kwijt te raken... 8)
Dat stukje heeft er 2 uurtjes opgelegen en met 65 kern er eens af gehaald.
(lees je namelijk ook veel)

Prima te eten dus, ondanks de (te) lage temperatuur.

Stuk is er af gegaan om 16.30 uur met 198F, laten uitdampen tien minuten en nu ingepakt
in de Koeler "with no ice"  :p

18.00 komt Ronald (me maatje van gisteren) het helpen opeten
Een sucade ligt klaar voor plan B......... ::)

Maar ik heb even de burned ends geproefd..........ZALIG
Geen saus er meer op, zonde.

Foto update volgt als ik hem gesneden heb (en in de buik/prullenbak)
 
Frits zei:
Succes Poetsertje!

Begrijp ik het goed dat je de point en de flat van elkaar haalt, en de point er pas later oplegt?

Ja, dat gaf Jim aan als gang van zaken
die heb ik opgerold en om 11.30 er opgelegd.
15.00 uur ingepakt in alu en weer terug tot 17.00 uur.
Man wat was dat mals geworden.

Ik ga over 10 minuten snijden/eten.

fingers crossed
 
ik ben best benieuwd welk team ik 2 keer een 3 heb gegeven voor taste en tenderness voor de brisket.....
 
als het maar niet ons team geweest is  :)
 
Nou, hoe is de brisket geworden? Ben zeer benieuwd.
 
img0080zy.jpg


img0084dq.jpg


img0092zk.jpg


img0094gr.jpg


img0095yr.jpg


img0086yx.jpg


img0097ho.jpg


En?

hoe was het gelukt?

Nou, voor een eerste keer helemaal niet slecht.
Burned ends waren goddelijk zacht en smolten op je tong.
De brisket zelf was beslist niet droog, maar zeker ook niet heel mals en sappig.
Hij zat er precies tussen in.
De kruiden pakten goed uit en waren mooi in balans met het vlees.
De plakken in de jus voor een paar minuutjes bleek ook een goed idee.

ik had hem ook wel in een bakje durven doen richting jury

Ik gaf mezelf een 6 met een + voor de moeite

Helaas vond de rest het niet bijzonder, zeker niet in verhouding met de prijs van het stuk vlees en de tijd
dat het kost om het klaar te maken.

een eigenlijk is dat wel een beetje zo......

Maar een ervaring rijker en stiekem denk ik dat ik hem nog ooit nog wel eens ga bereiden.

merci voor het meelezen
 
Ziet er toch erg mooi uit hoor! Had zeker zo naar de jury gekund!

En wat je conclusie betreft, we (Frits en ik) hadden het daar ook over van het weekend, voor het geld dat je hier ervoor moet betalen is het het zeker niet waard. In de VS is dit gewoon low budget vlees, ligt bij de super voor een paar dollar per kilo vandaar dat het ook ook zo populair is daar. Maar voor wat je er hiervoor moet betalen....
 
Ziet er in ieder geval beter uit dan die van zondag. Maar net wat je zegt, voor dat geld haal ik ook liever een ander stukje vlees of vis :-\
 
Terug
Bovenaan Onderaan