- Berichten
- 5.028
Vandaag voor het eerst een BCC gemaakt op de nieuwe Q. Aangevuld met Sajoer boontjes en nasi kunjit.
Kip 1400 gr. Eigen rub gemaakt. Ik gebruik zelden of nooit zout. Ook boemboes etc maak ik zelf. Mis alleen mijn buurt toko. Die is wegens omstandigheden gesloten.
Kip is op de borst gevuld met knoflook, rode peper en schijfjes gember. Bij gebrek aan indonesisch bier maar een lekkere limburgse gepakt.
In- en uitwendig de kip in de droge rub gezet. Op de borst is de rub aangevuld met een beetje ketjap manis. Anders gaat dit overheersen.
Op de Q. 2 kolenmandjes met in totaal 30 briketten, waarvan12 hete briketten . Temp de gehele run zonder veel moeite constant tussen 165 en 175 C. 2 probes gebruikt op borst en dijbeen. Ingestelde kerntemp 72 voor de borst en 82 voor het dijbeen. 1 envelop met apple snippers mee gerookt.
De borst was eerder gaar. Deze afgedekt met folie. Laatste 15 min. wat citroen laten verdampen.
Intussen de boontjes, rijst en zoetzure saus gemaakt.
Kip heeft in totaal 90' op de Q gelegen. Alles perfect gaar. Gember erbij is verrukkelijk. Uiteraard is niets over gebleven.
Volgende keer toch wat minder briketten. Ik denk dat 1 volle kolenmand voldoende is.
Kip 1400 gr. Eigen rub gemaakt. Ik gebruik zelden of nooit zout. Ook boemboes etc maak ik zelf. Mis alleen mijn buurt toko. Die is wegens omstandigheden gesloten.
Kip is op de borst gevuld met knoflook, rode peper en schijfjes gember. Bij gebrek aan indonesisch bier maar een lekkere limburgse gepakt.
In- en uitwendig de kip in de droge rub gezet. Op de borst is de rub aangevuld met een beetje ketjap manis. Anders gaat dit overheersen.
Op de Q. 2 kolenmandjes met in totaal 30 briketten, waarvan12 hete briketten . Temp de gehele run zonder veel moeite constant tussen 165 en 175 C. 2 probes gebruikt op borst en dijbeen. Ingestelde kerntemp 72 voor de borst en 82 voor het dijbeen. 1 envelop met apple snippers mee gerookt.
De borst was eerder gaar. Deze afgedekt met folie. Laatste 15 min. wat citroen laten verdampen.
Intussen de boontjes, rijst en zoetzure saus gemaakt.
Kip heeft in totaal 90' op de Q gelegen. Alles perfect gaar. Gember erbij is verrukkelijk. Uiteraard is niets over gebleven.
Volgende keer toch wat minder briketten. Ik denk dat 1 volle kolenmand voldoende is.