BasBQ
Beef en Steak

Beercanribs met whiskycolasaus

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Het leuke van de fotowedstrijd is om nieuwe dingen te proberen.
Alvast excuses voor de eindfoto, het is niet helemaal zoals het er op het bord uit zag, maar we doen het er maar mee.

Beercanribs, een tijd geleden voorbij zien komen in een filmpje van de bbq pitboys. Nou doen die vaak niet helemaal mijn ding, maar wel leuk voor de inspiratie.

Allereerst begonnen met de bbqsaus.
-knoflook
-sojasaus
-ketchup
-mosterd
-bruine basterdsuiker
-cola
-whisky

IMG-20210117-WA0005.jpeg


Alles is een pannetje en laten pruttelen.

20210117_120935.jpg


Weird, ik zou zweren dat dit glas vol was.
Nog een glaasje dan maar. 😋

20210117_120955.jpg


20210117_132508.jpg
20210117_120314.jpg
20210117_121009.jpg


Cola er bij, twee glaasje whisky en een 40 minuten laten inkoken.

Hierna de ribs klaarmaken, insmeren met mosterd en een bbqrub.
20210117_142501.jpg
20210117_142954.jpg
20210117_142954.jpg


Tijd voor het bier.
Ik heb gekozen voor La Chouffe. Niet omdat je dit zo goed terug proeft in de saus, maar vooral omdat het lekker bier is wat je in blik kunt kopen.
20210117_145125.jpg
20210117_145203.jpg


Gewoon uitschenken en geheel opdrinken. Aangezien ik 2 ribs ging maken, had ik 2 blikjes nodig.
20210117_152245.jpg
20210117_155907.jpg


Uiteraard laten we niets in de blikken zitten en drinken we alles netjes op.
Net als bij beercanchicken voegt het niets toe aan het gerecht, maar is het echt onmisbaar voor debkok. 🤣😋

En waarom dan niet de blikken van de whiskycolasaus....... Simpel, beercanribs klinkt toch veel beter dan colacanribs. 😂😂

20210117_161128.jpg
20210117_161531.jpg
20210117_161610.jpg
20210117_161612.jpg


De ribs om de blikjes gebonden, en met 170 graden mochten ze 1,5 uur op de bbq.

Ondertussen tijd voor een paar maïskolven als bijgerecht.
20210117_172017.jpg



1,5 uur later zagen de ribs er al goed uit.
20210117_173145.jpg


Tijd om in te smeren.
20210117_175030.jpg

20210117_175017.jpg

20210117_180157.jpg


En dan is het uiteindelijk zover.
20210117192211_IMG_3380.JPG
20210117192433_IMG_3382.JPG
20210117192926_IMG_3406.JPG


Heerlijke ribs, met echt een geweldige saus.

Inspiratie voor de saus komt uit een combinatie van deze 2 recepten :


De presentatie komt op de foto niet tot zijn recht, maar het zag er gewoon leuk uit. Volgende keer doe ik nog iets met dat midden.
De bbq pitboys hadden de blikken open gemaakt en er een blauwe bessensausin gemaakt, maar dat is niet mijn ding.

20210117192735_IMG_3401.JPG


Bedankt voor het kijken.
 
Mooie reportage. Mooie Laphroaig ook! Daar heb ik ook heel wat uurtjes mee doorgebracht, alleen nooit daarna nog die vieze smaak weggespoeld met Chouffe :p
 
hmmm. thnx voor de inspiratie. die saus gaan we zeker eens maken.
Lijkt me een erg lekker bordje eten wat je daar heb had.
Goeie voorbereiding ook, biertjes drinken: "heb uren voorbereiding gehad voor deze ribben" 🤣 🤣 (y)
 
Hahaha deze is gewoon briljant.. Vroeg me bij de titel al af hoe het nou zat met beercan ribs, want dat kan nooit zoals beercan chicken..
Leuk om te zien dat het bier ter voorbereiding was en niet "verspild" werd :D
 
Ik was net helemaal klaar met de BBC, dus misschien een goed moment om over te stappen naar de BBR :)
 
Gaaf gedaan, ziet er goed uit, ik zag bij een filmpje van de BBQ pitboys dat ze het onstane gaat door het bierblik nog opvullen met aardappel en een saus gemaakt met onder andere blauwe bessen
 
Gaaf gedaan, ziet er goed uit, ik zag bij een filmpje van de BBQ pitboys dat ze het onstane gaat door het bierblik nog opvullen met aardappel en een saus gemaakt met onder andere blauwe bessen
Ja klopt, maar die saus lijkt mij te heftig.
En ze hebben nu nauwelijks mooie pofaardappelen in de supermarkt.
 
Mooie reportage! Dat had ik ook wel gelust met die Laphroaig. 😛 Moet ik het zelf maar een keer maken. Bedankt voor het idee!
 
Lekker bezig geweest Broer. Ribs zien er goed uit. Merk je nog iets van verschil qua garing?
Ik had iig wel willen proeven.
 
Lekker bezig geweest Broer. Ribs zien er goed uit. Merk je nog iets van verschil qua garing?
Ik had iig wel willen proeven.
Nee, alleen dat ze iets langer nodig hebben.
Het presenteert wel leuk. Dus de volgende keer als ons pap komt eten, vul ik dat met friet en hij is weer een trotse blije vader
 
wat een origineel idee ! Leuk om het een keer op deze manier te presenteren ;)
en het insmeren met mosterd ga ik ook een keertje proberen. Heb dat al vaker voorbij zien komen, dus ben benieuwd !
 
Terug
Bovenaan Onderaan