Het is alweer enige tijd geleden dat ik BCC maakte, met name omdat de vrouw niet zo’n fan is van een hele kip, en ook omdat als ik hem dan toch maakte, ik hem vaak op het spit maakte.
Vandaag toch weer gedaan (en voor mevrouw een entrecote) en geen spijt van!
Ik ben vanmorgen begonnen met het rubben van het kippetje, basic Verstegen met toegevoegd gedroogde tijm en rozemarijn. De kip verder gevuld met een paar partjes citroen.
Rond 16.00 de Weber aangezet en rond 16.30 het kippetje op een blik erop. Temperatuur zo rond 180gr. tot een kerntemperatuur van 70graden en daarna alle schuiven los voor een knapperig velletje. Rond 17.40 ging de kip er af om te rusten.
Het velletje was helaas niet echt crispy, maar het vlees was gelukkig botermals. Iemand nog tips hoe het velletje knapperig te krijgen en toch een sappig kippetje te houden?
Iig hier nog de foto’s als bewijs, voor mijn eerste sticker
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vandaag toch weer gedaan (en voor mevrouw een entrecote) en geen spijt van!
Ik ben vanmorgen begonnen met het rubben van het kippetje, basic Verstegen met toegevoegd gedroogde tijm en rozemarijn. De kip verder gevuld met een paar partjes citroen.
Rond 16.00 de Weber aangezet en rond 16.30 het kippetje op een blik erop. Temperatuur zo rond 180gr. tot een kerntemperatuur van 70graden en daarna alle schuiven los voor een knapperig velletje. Rond 17.40 ging de kip er af om te rusten.
Het velletje was helaas niet echt crispy, maar het vlees was gelukkig botermals. Iemand nog tips hoe het velletje knapperig te krijgen en toch een sappig kippetje te houden?
Iig hier nog de foto’s als bewijs, voor mijn eerste sticker
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk