BasBQ
Beef en Steak

Beenhamrolllade

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.844
Een keer iets anders dan een gewone beenham. Een rollade.

De beenham open gesneden en van pesto voorzien. Hierna zongedroogde tomaten, mozzarella, basilicum en pijnboompitten.
Weer terug opgerold en dicht gebonden.
Daarna voor een nachtje strak in het folie.

De volgende dag mocht het een uur op 170 graden aan het spit, tot kern 72 graden.

Top gerecht voor een doordeweekse avond. Tikkeltje te zout, maar wel lekker.

20210128_182709.jpg


20210128_182706.jpg


20210128_182701.jpg


20210128_182417.jpg


20210128_182218.jpg


20210128_182212.jpg


20210128_181842.jpg


20210128_171812.jpg


20210128_171548.jpg


20210127_205332.jpg


20210127_204200.jpg


20210127_203645.jpg


20210127_203322.jpg
 
Mooi gevlinderd, ga ik ook eens proberen.
 
Mooie reportage, ik zet m op mn lijst, die steeds langer wordt.......;)
 
lekker
zelf gepekeld of zo gekocht?
 
Zo gekocht Rick. Maar ik had beter een pesto gepakt zonder zout en geen zon gedroogde op olie. Dat was zout op zout op zout.... Leer momentje
ja, dat is idd een leermomentje. Misschien ook nog even een paar uurtjes ontzouten volgende keer voor de zekerheid.
Jij weet ook wel hoeveel pekel ze in zo een hammetje spuiten in de fabriek :cool: :(
 
dat vlinderen vind ik altijd wel knap ! is mij nog niet zo goed gelukt. Jammer dat het te zout was, het ziet er namelijk wel echt lekker uit !
 
dat vlinderen vind ik altijd wel knap ! is mij nog niet zo goed gelukt. Jammer dat het te zout was, het ziet er namelijk wel echt lekker uit !
Dat vind ik dan weer mee vallen. Een tip die ik ooit gelezen heb en goed werkt: leg het stuk vlees recht voor je. Snij op 1/3 van de bovenkant het vlees horizontaal in van rechts naar links tot 1 cm van de zijkant. Daarna het stuk vlees 180 graden draaien en op 2/3 van de bovenkant insnijden tot 1 cm van de zijkant.
Hierna open vouwen.

Werkt echt makkelijker.
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Zou het in het weekeind ook wel lusten 😉
 
Ziet er goed uit broer. Zo te zien haal je de kerstschade netjes in zo :cool:
 
Keurig hoor! Ga ik ook op mijn lijst zetten.
Hier zit er kippedijen in de gyros op 't spit voor de eerste keer. Rapportage volgt later vandaag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan