BasBQ
Beef en Steak

Beenhammetje gerookt

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Om toch aan mijn morele plicht te voldoen ff een beenhammetje gerookt.
Hammetje vanmiddag al stevig gerubt met bruine suiker, gerookte paprika poeder, mosterd/knoflook/ui poeder.
Roostertemp 135C. Gerookt met appelchips.
Na 45 min. De temp verhoogd naar 165 rooster temp. Tevens 3x een glace van mayo mosterd en honing erop gesmeerd. Laatste 15 mi de beenham boven direct vuur gelegd
Bij een kerntemp van 63 C ingepakt en laten rusten. Eind temperatuur in de kern na rusten 65 C.

1596915593489_IMG_3991.JPG


1596915596533_IMG_3992.JPG


En vervolgens opgegeten met pasta salade van de cheffin, diverse bijlagen en een fles rosé.
 
Zo lekker! Ziet er heerlijk uit
 
zo he. Dat hammetje ziet er zeer goed uit. Dat moet wel gesmaakt hebben
 
Ziet er heel smakelijk uit!

Puur ter indicatie voor als ik dit zelf wil doen, hoelang heeft dit in totaal op de Q gelegen?
 
Ziet er heel smakelijk uit!

Puur ter indicatie voor als ik dit zelf wil doen, hoelang heeft dit in totaal op de Q gelegen?
Dit stukje, met rusten, 100 minuten.
Je kan beenhammetjes ook prima op een hogere temp (160 C) indirect garen. Ben me in een uur klaar.
Nornaal 12' min/100 gr bij 160C.
 
Lekker hammetje geworden, cheffin ook bezig geweest en samen lekker gegeten lijkt mij
 
Terug
Bovenaan Onderaan