Smokeye
Kooltjesharker
- Berichten
- 164
Ja ja bijna gaat het gebeuren, morgen ga ik voor het eerst een beenham in de rookton bereiden.
Heb wel veel ervaring op de bbq (zowel direct als indirect) en in de oven, maar morgen voor het eerst in de rookton.
Ik gebruik 20% houtmot (appelhout) en 80% snippers (eikenhout).
Mijn gedachte is om na het pekelen de ton op 150 graden te stoken dan hier de beenham in te hangen en na ongeveer 45 minuten de temp terug te brengen naar de 80 graden en deze temperatuur voor ongeveer 1,5 uur aanhouden.
Het is een beenham van 800 gram en gebruik geen rub voor de smaak, maar na bereiding de "standaard" honing mosterd saus erbij serveren.
Ik zal proberen om een aantal foto's na het bereiden hier te posten en natuurlijk ook het eind resultaat vermelden.
Ala er nog tips zijn hoor ik dit natuurlijk graag.
Heb wel veel ervaring op de bbq (zowel direct als indirect) en in de oven, maar morgen voor het eerst in de rookton.
Ik gebruik 20% houtmot (appelhout) en 80% snippers (eikenhout).
Mijn gedachte is om na het pekelen de ton op 150 graden te stoken dan hier de beenham in te hangen en na ongeveer 45 minuten de temp terug te brengen naar de 80 graden en deze temperatuur voor ongeveer 1,5 uur aanhouden.
Het is een beenham van 800 gram en gebruik geen rub voor de smaak, maar na bereiding de "standaard" honing mosterd saus erbij serveren.
Ik zal proberen om een aantal foto's na het bereiden hier te posten en natuurlijk ook het eind resultaat vermelden.
Ala er nog tips zijn hoor ik dit natuurlijk graag.