Smokerbuilder
Sprokkelaar
- Berichten
- 26
Ik dacht laat ik eens iets plaatsen wat ik onder andere heb gemaakt in de smoker die ook onder DIY staat.
Dit keer de beef shank, volgens mij schenkel in het Nederlands, een vergeten stukje vlees dat langzaam moet garen, heerlijk voor pulled beef.
Na wat trimmen een picante rub gebruikt met habanero kruiden, je neus begint meteen te kriebelen na het openen van het potje.....een en ander ruim aangebracht en een uur of 3 op de smoker totdat er een fraaie korst ontstaat.
Vervolgens in een ovenschaal gelegd met runder bouillon, uien, knoflook, rode wijn, laurier, tomaat, oregano, tijm, en rozemarijn, en afgedekt met aluminium folie.
Daarna laten garen totdat het vlees zo zacht is alsof je met je thermometer door een pakje boter gaat, in totaal 7,5 uur
Uurtje laten afkoelen en het vlees geplukt, en de bouillion in de blender gedaan, zonder laurier overigens..., dit resulteerde in een pikante rijke saus, deze is vervolgens deels door het vlees gedaan, echt heel erg lekker en mijn inziens de lekkerste pulled beef, lekkerder dan chuck roast vind ik zelf omdat de beef shank een sterke rund smaak heeft.
Dit keer de beef shank, volgens mij schenkel in het Nederlands, een vergeten stukje vlees dat langzaam moet garen, heerlijk voor pulled beef.
Na wat trimmen een picante rub gebruikt met habanero kruiden, je neus begint meteen te kriebelen na het openen van het potje.....een en ander ruim aangebracht en een uur of 3 op de smoker totdat er een fraaie korst ontstaat.
Vervolgens in een ovenschaal gelegd met runder bouillon, uien, knoflook, rode wijn, laurier, tomaat, oregano, tijm, en rozemarijn, en afgedekt met aluminium folie.
Daarna laten garen totdat het vlees zo zacht is alsof je met je thermometer door een pakje boter gaat, in totaal 7,5 uur
Uurtje laten afkoelen en het vlees geplukt, en de bouillion in de blender gedaan, zonder laurier overigens..., dit resulteerde in een pikante rijke saus, deze is vervolgens deels door het vlees gedaan, echt heel erg lekker en mijn inziens de lekkerste pulled beef, lekkerder dan chuck roast vind ik zelf omdat de beef shank een sterke rund smaak heeft.