Iglo
Kooltjesharker
- Berichten
- 108
Vandaag de vuurdoop van de nieuwe Kamado (maiden runs leeg gedaan) met Beef ribs.
Van B&S een mooi stuk ribben ontvangen die na twee dagen keurig ontdooit uit de koelkast zijn gekomen.
Gisteravond alvast getrimmed en onder een folie terug de koelkast in.
Vandaag op tijd opgestaan om de Q aan te maken (Dammers Qeubracho) en het vlees voorbereiden met een eenvoudige rub. Beetje zout, vers gemalen peper en een klein beetje gerookte paprikapoeder. De knoflookpoeder uit het recept van Noskos achterwege gelaten (één van de eters houdt absoluut niet van knoflook, onbegrijpelijk maar wel iets om rekening mee te houden).
Q op temperatuur en rookhout toegevoegd. Heb gekozen voor oak en paar stukken cherry. Beefribs kunnen zwaardere rooksmaak hebben, maar dit is de eerste keer dat ik het maak dus ben een beetje voorzichtig.
Vlees op de Q en wachten maar!
Ook een nieuw speeltje erbij, Fireboard 2 drive. Maar vandaag wordt het nog handmatig de temp regelen want de adapter plate voor de Pit Viper is er nog niet. Het is ook geen nachtwerk dus ook prima om het handmatig te doen natuurlijk.
Via de app temperatuur checken is wel ideaal merk ik. De andere thermometer die ik heb heeft maar beperkte bereik binnenshuis (haal de keuken niet, wat vrij onhandig is).
Qua temperatuur wil ik tussen 120 en max 140 graden blijven. Aldus Franklin BBQ zijn beefribs gebaad bij een wat hogere temperatuur, dus we gaan het zien.
Van B&S een mooi stuk ribben ontvangen die na twee dagen keurig ontdooit uit de koelkast zijn gekomen.
Gisteravond alvast getrimmed en onder een folie terug de koelkast in.
Vandaag op tijd opgestaan om de Q aan te maken (Dammers Qeubracho) en het vlees voorbereiden met een eenvoudige rub. Beetje zout, vers gemalen peper en een klein beetje gerookte paprikapoeder. De knoflookpoeder uit het recept van Noskos achterwege gelaten (één van de eters houdt absoluut niet van knoflook, onbegrijpelijk maar wel iets om rekening mee te houden).
Q op temperatuur en rookhout toegevoegd. Heb gekozen voor oak en paar stukken cherry. Beefribs kunnen zwaardere rooksmaak hebben, maar dit is de eerste keer dat ik het maak dus ben een beetje voorzichtig.
Vlees op de Q en wachten maar!
Ook een nieuw speeltje erbij, Fireboard 2 drive. Maar vandaag wordt het nog handmatig de temp regelen want de adapter plate voor de Pit Viper is er nog niet. Het is ook geen nachtwerk dus ook prima om het handmatig te doen natuurlijk.
Via de app temperatuur checken is wel ideaal merk ik. De andere thermometer die ik heb heeft maar beperkte bereik binnenshuis (haal de keuken niet, wat vrij onhandig is).
Qua temperatuur wil ik tussen 120 en max 140 graden blijven. Aldus Franklin BBQ zijn beefribs gebaad bij een wat hogere temperatuur, dus we gaan het zien.
Laatst bewerkt: