Beef en Steak

BBQ Preischotel

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bram
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.946
Vandaag eens een lekkere preischotel gemaakt. En zoveel mogelijk van de BBQ. Alleen de aardappelschijfjes niet. Die kwamen uit een zakje (baal er nog van).
Recept is simpel.

2 prei
1 puntpaprika
500gr half om half gehakt.
500gr aardappel
Kerry poeder.
Olijfolie.
1 ei
Cr?me fra?che

Eerst de BBQ aangestoken.
Groentes gewassen. De prei in de lengte door gesneden. En aan de gesneden kant ingesmeerd met olijfolie.
Gehakt bestrooid met kerriepoeder en goed gemengd. Vervolgens een soort burger van gemaakt.
Vervolgens met alles naar de Q.

Eerst de prei even aanzetten. En vervolgens indirect laten garen.

951e5e450894e11044f7b5d776a6c79d.jpg


b77c5d2f245daeb21577a9ac3296a10e.jpg


Gehakt op een verhogingsrooster er boven. En die indirect naar 68gr kern.

77c218fdbb29cedce387072f87613ee4.jpg


Ongeveer een uurtje later was alles mooi gaar. Groenten mooi zacht. Vlees lekker rul. Dus alles van de Q en klein maken maar.

3f76f39cae3a5a27b14cfb42baf64eaa.jpg


ce416032347c2d094c5831af43b4de81.jpg


e477158bd8aa3d71ece327068dbee748.jpg


Schaaltje vullen :-)

b77f7ea5a570df4b48286e127c197d58.jpg


c2357e9b07432a5b5afc6d2bb23dedf2.jpg


1703975725f6c08d8501eaa6290c8341.jpg


b858814608cb1fa7e3ba9d26f1504171.jpg


0d21069dc486c4a30ef12c6fdd827822.jpg


En hoppa de BBQ op. Die had ik ondertussen opgestookt naar 200gr.

50abb1c80a07571b661452e25b4027c0.jpg


En dan ruim 3 kwartier later was ie klaar. Kaas mooi gesmolten. Laatste 15min nog wat rookhout toegevoegd. Om de kaas wat rooksmaak te geven. Schotel van de Q en aan vallen maar

bacf2e549c12de060269230b9c42e51c.jpg


f696f2a15c488d39bb146abe72444185.jpg


12c056dcaa7c335126fd72add9684866.jpg


Op de BBQ had de schotel meer tijd nodig  dan uit de oven. Ook de kant en klare aardappelen was ik niet blij mee. Die bleven een soort van hard. Ik had Mn originele plan moeten uitvoeren. En zelf de aardappelen moeten poffen op de Q. Ik had immers tijd zat. (Daarom baal ik er zo van).
Maar niet getreurd. Het was toch een heerlijke schotel. En er is ook niks over gebleven

Bedankt voor het kijken
Bram.
 
Ach het kan niet altijd 100% goed gaan en dit is weer een extra reden om het nogmaals te maken. Het ziet er wel heel lekker uit! En mooie foto?s!
 
Mooi verslag en leuk gedaan en volgende keer de aardappels anders klaar maken .
Bedankt voor het delen  :)
 
Denk dat we dat wel lusten Bram, ziet er heerlijk uit. ;)
 
Foxtrot86 zei:
Ik denk dat je er goed aan had gedaan de aardappels even mee te roosteren met de groente..

Ziet er desondanks lekker uit hoor..

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

+1.
Wij hebben dit soort aardappels ook eens in een schotel in de oven gegooid, werden nooit gaar ook niet na dubbele tijd in de oven..
Ziet er echter wel smakelijk uit hoor!
 
Ziet er ondanks jouw teleurstelling heerlijk uit Bram, dit gaan wij ook eens maken.
Die ervaring met voorgekookte schijfjes uit het koelvak hebben wij ook, die blijven heel lang hard.
lijkt wel of ze zijn voorgekookt in water met azijn. (aardappels garen heel langzaam in een zure omgeving)
die zou je eigenlijk nog even moeten blancheren. of gewoon vers gebruiken met de optie wel of niet poffen.
Tipje als je gaat poffen: Roseval aardappels :x

Zou je hem in het receptendeel willen plaatsen, dan kunnen we hem makkelijker terugvinden ;)
 
Ewald zei:
Ziet er ondanks jouw teleurstelling heerlijk uit Bram, dit gaan wij ook eens maken.
Die ervaring met voorgekookte schijfjes uit het koelvak hebben wij ook, die blijven heel lang hard.
lijkt wel of ze zijn voorgekookt in water met azijn. (aardappels garen heel langzaam in een zure omgeving)
die zou je eigenlijk nog even moeten blancheren. of gewoon vers gebruiken met de optie wel of niet poffen.
Tipje als je gaat poffen: Roseval aardappels :x

Zou je hem in het receptendeel willen plaatsen, dan kunnen we hem makkelijker terugvinden ;)

De aardappelschijfjes hadden we liggen. Leek me wel makkelijk. Niet echt dus.. Die Roseval aardappels zijn hier ook favoriet. Heerlijk op de bbq. Onze groenteboer heeft ze ook als krieltjes. Dat is helemaal leuk voor op de bbq.

Ik ga het gerecht in het recepten deel zetten. Even een afgeslankte versie maken :-)
 
Leuk geprobeerd! Alles in ??n keer goed is geen must h?. Ik vind aardappelen nog steeds een "dingetje" op de Q.
Soms nog hard, soms te zacht etc. Het ligt inderdaad aan de soort maar dan nog kunnen er goede of minder goede aardappelen tussen zitten.
Ben benieuwd naar je 2e poging.
Grz.
 
Ik heb het gerecht in het recepten deel geplaatst.
Hopelijk is het een en ander zo duidelijk genoeg omschreven. Mochten er vragen zijn hoor ik het graag.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=20370
 
Aardappelen en de bbq is niet altijd een fijne combi. Meestal kook ik ze voor dan gaat het vaak goed. BTW het ziet er wel goed uit.
 
Frits zei:
Aardappelen en de bbq is niet altijd een fijne combi. Meestal kook ik ze voor dan gaat het vaak goed. BTW het ziet er wel goed uit.

Frits, het ligt echt aan die voorgekookte schijfjes/partjes, whatever
vers heb ik nooit problemen met aardappels.

Diepvries gaat ook altijd goed hier.
 
Bij vers ook wel eens problemen gehad. Denk dat het voornamelijk aan de soort ligt.
 
Ziet er lekker uit Bram, dit zou zomaar vanavond op tafel kunnen staan ;)
 
Jet zei:
Ziet er lekker uit Bram, dit zou zomaar vanavond op tafel kunnen staan ;)

TNX Jet, ik ben natuurlijk wel benieuwd naar de foto?s
 
Terug
Bovenaan Onderaan