- Berichten
- 4.946
Vandaag eens een lekkere preischotel gemaakt. En zoveel mogelijk van de BBQ. Alleen de aardappelschijfjes niet. Die kwamen uit een zakje (baal er nog van).
Recept is simpel.
2 prei
1 puntpaprika
500gr half om half gehakt.
500gr aardappel
Kerry poeder.
Olijfolie.
1 ei
Cr?me fra?che
Eerst de BBQ aangestoken.
Groentes gewassen. De prei in de lengte door gesneden. En aan de gesneden kant ingesmeerd met olijfolie.
Gehakt bestrooid met kerriepoeder en goed gemengd. Vervolgens een soort burger van gemaakt.
Vervolgens met alles naar de Q.
Eerst de prei even aanzetten. En vervolgens indirect laten garen.
Gehakt op een verhogingsrooster er boven. En die indirect naar 68gr kern.
Ongeveer een uurtje later was alles mooi gaar. Groenten mooi zacht. Vlees lekker rul. Dus alles van de Q en klein maken maar.
Schaaltje vullen
En hoppa de BBQ op. Die had ik ondertussen opgestookt naar 200gr.
En dan ruim 3 kwartier later was ie klaar. Kaas mooi gesmolten. Laatste 15min nog wat rookhout toegevoegd. Om de kaas wat rooksmaak te geven. Schotel van de Q en aan vallen maar
Op de BBQ had de schotel meer tijd nodig dan uit de oven. Ook de kant en klare aardappelen was ik niet blij mee. Die bleven een soort van hard. Ik had Mn originele plan moeten uitvoeren. En zelf de aardappelen moeten poffen op de Q. Ik had immers tijd zat. (Daarom baal ik er zo van).
Maar niet getreurd. Het was toch een heerlijke schotel. En er is ook niks over gebleven
Bedankt voor het kijken
Bram.
Recept is simpel.
2 prei
1 puntpaprika
500gr half om half gehakt.
500gr aardappel
Kerry poeder.
Olijfolie.
1 ei
Cr?me fra?che
Eerst de BBQ aangestoken.
Groentes gewassen. De prei in de lengte door gesneden. En aan de gesneden kant ingesmeerd met olijfolie.
Gehakt bestrooid met kerriepoeder en goed gemengd. Vervolgens een soort burger van gemaakt.
Vervolgens met alles naar de Q.
Eerst de prei even aanzetten. En vervolgens indirect laten garen.


Gehakt op een verhogingsrooster er boven. En die indirect naar 68gr kern.

Ongeveer een uurtje later was alles mooi gaar. Groenten mooi zacht. Vlees lekker rul. Dus alles van de Q en klein maken maar.



Schaaltje vullen






En hoppa de BBQ op. Die had ik ondertussen opgestookt naar 200gr.

En dan ruim 3 kwartier later was ie klaar. Kaas mooi gesmolten. Laatste 15min nog wat rookhout toegevoegd. Om de kaas wat rooksmaak te geven. Schotel van de Q en aan vallen maar



Op de BBQ had de schotel meer tijd nodig dan uit de oven. Ook de kant en klare aardappelen was ik niet blij mee. Die bleven een soort van hard. Ik had Mn originele plan moeten uitvoeren. En zelf de aardappelen moeten poffen op de Q. Ik had immers tijd zat. (Daarom baal ik er zo van).
Maar niet getreurd. Het was toch een heerlijke schotel. En er is ook niks over gebleven

Bedankt voor het kijken
Bram.