Beef en Steak

Bavette

Noah

Vuurmaker
Berichten
91
Vandaag eindelijk eens de Black Angus bavette op de Grill Guru gelegd. Hij riep me namelijk al een tijdje vanuit de vriezer dus het werd hoog tijd!

Chimichurri gemaakt van knoflook, rode peper, olijfolie, peterselie, oregano, koriander, olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout en ‘Goeie dingen South American rub’ van Ralph de Kok. Een deel daarvan gebruikt om de bavette een aantal uurtjes in te laten marineren.

IMG_8793.jpeg


Vervolgens de marinade weggeveegd en de bavette op 200 graden direct afgegrild op het gietijzeren rooster. Bij een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden heb ik hem eraf gehaald om hem nog 10 minuutjes te laten rusten. Het overgebleven deel van de chimichurri werd bij de bavette geserveerd.

IMG_8797.jpeg





IMG_8799.jpeg


Hierbij nog wat aardappels gepoft en deze vervolgens gevuld met een mengsel van creme fraiche, yoghurt, mayonaise, gebakken spekjes, bieslook, limoensap, limoenrasp, bosui, peper en zout.

IMG_8794.jpeg


Last but not least nog wat vitamientjes: groene asperges en sugarsnaps van de bbq, aangemaakt met wat olijfolie, knoflook, peper, zout en citroensap.

IMG_8801.jpeg


Excuses voor het gebrek aan fotografisch talent maar het eindresultaat smaakte beter dan het eruit ziet! 😂

IMG_8803.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit, lekker hoor!
Ondanks dat ik van medium rare houd, heb ik dan nog wel liever ietwat meer korst aan de buitenkant, net even iets harder aangrillen. Ook om de kleur.

Maar dat is persoonlijk, ziet er goed gelukt uit en leuke bijgerechten 👌🏼👌🏼
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Ziet er goed uit, lekker hoor!
Ondanks dat ik van medium rare houd, heb ik dan nog wel liever ietwat meer korst aan de buitenkant, net even iets harder aangrillen. Ook om de kleur.

Maar dat is persoonlijk, ziet er goed gelukt uit en leuke bijgerechten 👌🏼👌🏼
Ben het wel met je eens hoor! Het gietijzer was eigenlijk nog net niet heet genoeg. Iets met honger en geen geduld hebben 😂
 
Ziet erg goed uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Lekker hoor!

Mooi gevuld bordje zo.
 
Lekker bordje hoor! niks mis met deze foto's 😁
 
Aangezien ik nog een stukje bavette over had werd het steak sandwich voor de lunch! Geserveerd met pesto-mayonaise, rucola en pijnboompitjes.
IMG_8805.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan