Noah
Vuurmaker
- Berichten
- 91
Vandaag eindelijk eens de Black Angus bavette op de Grill Guru gelegd. Hij riep me namelijk al een tijdje vanuit de vriezer dus het werd hoog tijd!
Chimichurri gemaakt van knoflook, rode peper, olijfolie, peterselie, oregano, koriander, olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout en ‘Goeie dingen South American rub’ van Ralph de Kok. Een deel daarvan gebruikt om de bavette een aantal uurtjes in te laten marineren.
Vervolgens de marinade weggeveegd en de bavette op 200 graden direct afgegrild op het gietijzeren rooster. Bij een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden heb ik hem eraf gehaald om hem nog 10 minuutjes te laten rusten. Het overgebleven deel van de chimichurri werd bij de bavette geserveerd.
Hierbij nog wat aardappels gepoft en deze vervolgens gevuld met een mengsel van creme fraiche, yoghurt, mayonaise, gebakken spekjes, bieslook, limoensap, limoenrasp, bosui, peper en zout.
Last but not least nog wat vitamientjes: groene asperges en sugarsnaps van de bbq, aangemaakt met wat olijfolie, knoflook, peper, zout en citroensap.
Excuses voor het gebrek aan fotografisch talent maar het eindresultaat smaakte beter dan het eruit ziet!
Chimichurri gemaakt van knoflook, rode peper, olijfolie, peterselie, oregano, koriander, olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout en ‘Goeie dingen South American rub’ van Ralph de Kok. Een deel daarvan gebruikt om de bavette een aantal uurtjes in te laten marineren.
Vervolgens de marinade weggeveegd en de bavette op 200 graden direct afgegrild op het gietijzeren rooster. Bij een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden heb ik hem eraf gehaald om hem nog 10 minuutjes te laten rusten. Het overgebleven deel van de chimichurri werd bij de bavette geserveerd.
Hierbij nog wat aardappels gepoft en deze vervolgens gevuld met een mengsel van creme fraiche, yoghurt, mayonaise, gebakken spekjes, bieslook, limoensap, limoenrasp, bosui, peper en zout.
Last but not least nog wat vitamientjes: groene asperges en sugarsnaps van de bbq, aangemaakt met wat olijfolie, knoflook, peper, zout en citroensap.
Excuses voor het gebrek aan fotografisch talent maar het eindresultaat smaakte beter dan het eruit ziet!
Laatst bewerkt: