BasBQ
Beef en Steak

Asian Foodporn Factory Fantasy - Yakitori, Satay, Kûng

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.772
Beste BBQ-vrienden!

Asian Fantasy is het maandelijkse foto-thema dus daar gingen we eens even lekker los op!

Spiesjes gingen het worden... ik dacht meteen aan Yakitori want die vind ik zalig, Satay van varken met kokos en veel pinda en ik dacht aan mooie spiesjes van garnalen afgelakt met een mooi pittig sausje. Dag tevoren een paar marinades en sausjes in elkaar geflanst want het moest vandaag een lunch gerechtje worden dus moest ik meteen volle bak aan de slag met de WGA.

Daar gaan we!

SDJ_3621.JPG


Marinade voor de varkens(schouder) spiesjes om daar satay van te rijgen.
- 500 g varkensschouder in stukjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el vissaus (niet aan ruiken, gewoon lekker gebruiken)
- 3 el korianderzaadjes fijn gestampt met een mortier
- 1 tl kerriepoeder (ik had vadouvan)
- 1 tl kurkuma geelwortel tot poeder gemalen
- 2 tl suiker
- 2 el plantaardige olie (ik nam zonnebloem)

SDJ_3624.JPG


Voor de pindasaus, bij elkaar mikken en goed doorroeren boven een klein vlammetje:
- 2 el rode kerriepasta / currypaste
- 400 ml kokosmelk
- 120 g geroosterde pinda's in stukjes gehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el limoensap
- 3 el plantaardige olie
- 2 el suiker
- 1 tl zout

SDJ_3629.JPG


Voor de Yakitori maakte ik een lekker laksausje op basis van:
- 4 el lichte sojasaus
- 2 el saké of Chinese rijstwijn
- 2 el mirin fu
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el suiker
Tot een sausje inkoken op een laag vuurtje.

Spiesjes maak ik graag op mijn Ouwe Trouwe WGA:

SDJ_3641.JPG


Dus lekker de starter aan en blokjes Ecobrasa laten gloeien:

SDJ_3646.JPG


Het idee was om een winnende foto te maken met alledrie die spiesjes bij elkaar... maar die dingen zijn heet het allerlekkerst en we wilde gewoon niet wachten, dus starten met de garnaaltjes:

SDJ_3657.JPG


Van een vriend die zelf pepertjes verbouwd en daar de lekkerste sausjes en jammetjes van maakt had ik onlangs een heerlijk spulletje gekregen dat ik wel wilde proberen op die garnaaltjes:

SDJ_3660.JPG


Match made in Heaven, zou je kunnen zeggen!

SDJ_3671.JPG


Toen door met de kipspiesjes met lente-uitjes... Yakitori Baby!

SDJ_3681.JPG


SDJ_3692.JPG


Zo zeg waren die even lekker!

Daar mocht een mooi Thais biertje bij dacht ik... dat viel tegen... een soort camping pils, maar dan wel lekker duur!

SDJ_3697.JPG


(maar ja, kosten nog moeite gespaard voor mijn vrienden!)

Toen het sluitstuk, de satay van varkensschouder met een heerlijke kokos-geelwortel marinade, echt zalig!

SDJ_3711.JPG


Dat dan in combinatie met die zalige pindasaus... geen bruine zoet Wijko-handel maar deze hele verfijnde aromatische saus met kokos en die mooie rode currypaste. Echt zalig, zal ook best goed gaan met verse frietjes! Ga ik zeker eens proberen!

SDJ_3717.JPG



SDJ_3727.JPG


Wat een heerlijke gerechtjes, daar mocht op gedronken worden!

SDJ_3728.JPG


Nou, DAT is dus bier!

We genoten van onze meest recente creatie, een American Pale Ale met Citra hop... Allememaggies, wat een smaak!

Het was weer een mooie dag, bedankt voor de uitdaging en de inspiratie Marc, succes allemaal!

Liefs, Sander
 
Ziet er weer heerlijk uit Sander, krijg meteen trek.
 
Lekker lekker lekker
Wat een heerlijkheid weer.

En grappig, die reactie op dat thai biertje. Best wel herkenbaar.
Zeker als je een BIER liefhebber bent.
Mooie pale ale mannen. (y)
 
Wat een heerlijk verslag Sander. Ik zit met een Mooie Nel North Sea IPA te genieten van het alles. Heerlijke plaatjes en een goed verhaal. Daar houden we van. Top
 
Ach je moet er van houden, al die foto's en die verhalen.... Ah komt dat ff mooi uit want toevallig mag ik dat graag zien en lezen. Weer een lekkere lunch heb je daar gemaakt. Geweldige gepersonaliseerde greep op de WGA. Sateh saus leest ook als lekker. Zo komen we de corona lock down wel door toch?
 
Fijn hoor Sander! Ook nog steeds lekker bezig zie ik! 👌
 
Wat een fantastische reportage Sander. We hebben er hier weer van genoten. Vergeet geen foto te posten voor de westrijd! :)
 
Leuk Sander, weer lekker buiten gespeeld zo te zien!
Heerlijke receptjes weer!
 
Wat een heerlijke biertjes er weer bij en die foto van de CITRAAAAH BABY Wauw, man of ie zo op m'n desk staat.(y)
 
Wat een variatie, hoe lekker wil je het hebben, fijn hoor.
 
Dat ziet er weer fantastisch uit mooi verslag en die pindasaus moet ook maar eens proberen :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan