Alles maar s gesneden wat klaar is.
Ik had 5 varkenspoten opgepikt en een paar 'ontleed' om ham te maken. Wat gemalen voor salami, ik heb er 1 opgehangen voor prosciutto, en een stel stukken om black forest ham te maken. Rauw en gekookt. Gekookt= 5 uur op 147F met sous vide
Ham recept gevonden op facebook pagina: the salt cured pig, heel erg uitgebreid met foto's
Bresaola ook daar vandaan (2% zout, 0,25%#2 curing salt, en alles wat je lekker vind- paprika, uien, knoflook-poeder, etc. en drogen tot 60%)
Hazelnoot salami: https://favorflav.com/nl/recipes/recept-ronnies-prijswinnende-fuet-met-hazelnoot/
Rum moest ook over de ham. Beetje weinig, volgende keer VEEL meer
Vacuum en een maand intrekken (EQ cured)
wachten
De bresaola had wat schimmel (Heb ik ALTIJD problemen mee met UMAI producten), dus in de rode wijn gedoopt en de ham gewassen, kort.
Alles in de ijskast om te drogen voor het roken
2 van deze gevonden in de uitverkoop, 4 euro p stuk. Bedoeld voor briketten, maar wat gaten in geboord, zaagsel er in en hopla. 10 uur lang rook
wat kip er bij gepropt om een worst te maken en een paar kilo zout voor de 3e keer
2e keer met de gewone sg
rauw, erg lekker
gekookt, goedgekeurd door hond nr 2
wat pakketjes om weg te geven en hopla- wijn tijd!!
Het is verbazingwekkend hoe makkelijk ham is om te maken eigenlijk.
op youtube 1 gevonden die in 3 dagen klaar kan zijn.
(
maar voor mij veel te zout)
En van t een rol je in de ander
Ik had 5 varkenspoten opgepikt en een paar 'ontleed' om ham te maken. Wat gemalen voor salami, ik heb er 1 opgehangen voor prosciutto, en een stel stukken om black forest ham te maken. Rauw en gekookt. Gekookt= 5 uur op 147F met sous vide
Ham recept gevonden op facebook pagina: the salt cured pig, heel erg uitgebreid met foto's
Bresaola ook daar vandaan (2% zout, 0,25%#2 curing salt, en alles wat je lekker vind- paprika, uien, knoflook-poeder, etc. en drogen tot 60%)
Hazelnoot salami: https://favorflav.com/nl/recipes/recept-ronnies-prijswinnende-fuet-met-hazelnoot/
Rum moest ook over de ham. Beetje weinig, volgende keer VEEL meer
Vacuum en een maand intrekken (EQ cured)
wachten
De bresaola had wat schimmel (Heb ik ALTIJD problemen mee met UMAI producten), dus in de rode wijn gedoopt en de ham gewassen, kort.
Alles in de ijskast om te drogen voor het roken
2 van deze gevonden in de uitverkoop, 4 euro p stuk. Bedoeld voor briketten, maar wat gaten in geboord, zaagsel er in en hopla. 10 uur lang rook
wat kip er bij gepropt om een worst te maken en een paar kilo zout voor de 3e keer
2e keer met de gewone sg
rauw, erg lekker
gekookt, goedgekeurd door hond nr 2
wat pakketjes om weg te geven en hopla- wijn tijd!!
Het is verbazingwekkend hoe makkelijk ham is om te maken eigenlijk.
op youtube 1 gevonden die in 3 dagen klaar kan zijn.
(
En van t een rol je in de ander