BasBQ
Beef en Steak

1e keer shortribs

EvelienMP

Vuurmaker
Berichten
71
Vandaag voor het eerst shortribs gemaakt op de Weber 57cm. Vlees afkomstig uit Ierland en voor de kerst bij de Makro gekocht en in de vriezer beward

Ribbetjes ingesmeerd met zout, peper, knoflookRond 9.30u lag die op het rooster met Hickory houtsnippers.
Na 4 uurtjes ingepakt in aluminiumfolie met agavesiroop en roomboter. Om 16u lag de temperatuur al op 94 graden. Geprikt met prikker en ging soepel door het vlees. Temperatuur heeft de hele tijd tussen de 105-120graden gelegen.
Dus er maar snel afgehaald en laten uitwalmen. Ondertussen de koelbox opzoeken tussen de vakantiespullen en de ribs met handdoeken erin gelegd.

Om 18.15u het spannende moment om aan te snijden. Viel niet tegen voor een eerste keer. Het viel niet van het botje af, maar was niet droog of taai. Voor een volgende keer in ieder geval veel minder zout, was voor ons nu echt te zout. Binnenkort maar eens bij de slager binnenwandelen en vragen of hij shortribs heeft.
En ik denk volgende keer niet meer inpakken, maar gewoon lekker laten liggen.

9247B6EF-A13C-46F3-AA2A-2221AE705A1E.jpeg


603D0707-A7CB-42C6-9C4A-BA2A2A336D94.jpeg


214F1CAA-22B1-4723-9F9B-C7B56162BB0E.jpeg
 
Ziet er inderdaad goed uit
Jammer dat het te zout Was.
Om dat te voorkomen volgende keer zout naderhand zelf toevoegen. Doen we hier ook. Vaak gaat het rundvlees er hier naturel op en kan iedereen naar eigen smaak zout en peper toevoegen
 
Rib ziet er mooi uit, zonde van’t teveel aan zout
 
Terug
Bovenaan Onderaan