BasBQ
Beef en Steak

Ribeye

 

Arie de Knaller

Kooltjesharker
Berichten
191
Vandaag een ribeye maar eens direct gedaan in een gietijzeren pan boven hete kolen ipv een reverse sear. Ik had nog een rub staan dus deze maar geprobeerd en redelijk wat gebruikt, maar pfoe, die was best pittig (maar wel lekker), dus volgende keer wat minder. In de pan heb ik wel eerst een klein beetje olie gedaan, waardoor er (denk ik) geen krokante korst op zit, dus daar moet ik nog wat mee gaan spelen. Reverse sear vind ik makkelijker en deze was mij toch nog iets te rood, dus in plakjes gesneden en die nog snel even een paar seconden terug in de hete pan om dicht te schroeien.

Ondanks de pittige rub toch supermals en sappig.

signal-2023-06-06-222200_002.jpeg
 
Voor een goede korst moet de olie gaan walmen = pan flink heet. Zo'n pittige rub met dit weer is heerlijk goed drinken😆
 
Voor een goede korst moet de olie gaan walmen = pan flink heet. Zo'n pittige rub met dit weer is heerlijk goed drinken😆

De olie was net een beetje aan het walmen toen ik de steak er in deed. Misschien volgende keer toch nog iets warmer laten worden, een mooi excuus om het vaker te doen :geek:
 
Skillet op een Rocketstove, stook je hem bijna roodgloeiend mee :)
 
Skillet eerst 10 minuten voorverhitten, direct met deksel van de BBQ dicht, gietijzer heeft echt tijd nodig om loeiheet te worden.
Ik maak altijd Wiener Schnitzels in de Skillet op de BBQ, kalfsschnitzels moeten rosé blijven en de paneerlaag krokant.
Kort en loeiheet. (1 a 1,5 minuten per kant)
voorverhitten doe ik met een laag Arachideolie in de skillet en na 10 minuten een flinke hoeveelheid roomboter voorzichtig erbij, doorverhitten en bakken.
Zoveel calorieën als houtskool geeft krijg ik in de keuken op gas niet voor elkaar, laat staan op een keramische plaat.
en de korst is altijd super krokant
20210925_204405.jpg
 
Laatst bewerkt:
Skillet eerst 10 minuten voorverhitten, direct met deksel van de BBQ dicht, gietijzer heeft echt tijd nodig om loeiheet te worden.

Ja, zo heb ik het ook gedaan, maar ik denk niet lang genoeg of niet heet genoeg. Les voor volgende keer :geek:
 
Terug
Bovenaan Onderaan