BasBQ
Beef en Steak

Pulled lamb tacos met salsa en guacamole, ribs met charsiew/gochujang en vers cornbread.

 

Just Vodka

Stoker
Berichten
320
(scrollen voor plaatjes)

Zaterdag kreeg vrienden op bezoek dus goede reden om even lekker uit te pakken met een heerlijk menu voor 6 man.

Voorgerecht:
Pulled lamb tacos met salsa en guacamole.

Voor de wat Oosterse lam rub:
  • 1,5 el gemalen komijnzaad
  • 1,5 el gemalen korianderzaad
  • 1,5 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el zeezout
  • 1 el peper
  • 2 theelepers kardemon

Salsa:
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • klein bosje bieslook
  • limoen sap (naar smaak)
  • 1 theelepel azijn (ik heb appel azijn gebruikt)
  • zout/peper

Guacemole:
  • 2 avocados
  • zout
  • limoen sap (ik heb ongeveer een hele limoen gebruikt, maar steeds even proeven natuurlijk)
Ik heb de guacemole ietsjes zuurder/frisser gemaakt dan normaal om het goed bij de salsa en de lam te laten passen.


Hoofd gerecht:
Spareribs
Rub spareribs:
  • zout (minder dan normaal want de glaze bevat gochujang en soja saus wat ook al zout is)
  • peper
  • beetj 5 kruiden poeder

Glaze voor de ribs:
(exacte hoeveelheden geen idee.. op gevoel gedaan)
  • hoisin saus (ongeveer half potje dus zo'n 100ml of zo)
  • ongeveer 2 theelepels 5 kruiden poeder
  • flinke scheut chinese rijstwijn
  • flinke scheut soja saus
  • 2 eetlepels gochujang
  • paar eetlepels honing
  • paar eetlepels arbrikozen jam
  • fijn gesneden/geraspte gember (duim groot ongeveer)
  • 4 fijn gesneden teentjes knoflook


Bijgerecht:
Cornbread volgens ongeveer het recept van Noskos


Vrijdag al begonnen met het roken van de lamsschouder. Het roken met paar blokjes kersenhour tot ongeveer 90 graden duurde zo'n 8,5 uur.
Schoonmaken van de lamsschouder was ook wel een werkje met al het zilverskin/vlies wat eromheen zit.
1658750913107.png

1658750929522.png

1658750945401.png

Dit even shredden tot pulled lamb:
1658751026958.png

Geweldige bark.
Zaterdag de pulled lamb even opgebakken in een pan met flink wat boter om het ook een beetje krokant te krijgen en daarna op de mini tortillas:
1658751108491.png


De ribbetjes op de Easterwood methode met paar blokjes kersen rookhout:
1658751306912.png

1658751328070.png


Mijn eerste keer cornbread was ook prima gelukt:
1658751367890.png

1658751382287.png


Als nagerecht had ik weer ananas van de grill geflambeerd met Jim Beam Honey.

De mensen zaten vol en alles was op op stukje cornbread en beetje salade na.

De favoriet van iedereen incl ikzelf waren toch wel de puled lamb tacos. Het beetje krokant opbakken met boter pakte erg goed uit. En samen met de fris smakende guacemole en salsa was het een erg goede cominatie. Yum! Alleen jammer dat alles op is.
 
Laatst bewerkt:
Zo ,je hebt goed uitgepakt .👍🏻👌🏻
Ze mochten ook niet klagen 😅
 
Dat ziet er goed uit, je hebt je gasten flink verwend.
 
Wauw, wat een feestmaal! Gek op lam dus deze gaat snel op de lijst.
 
Ziet er goed uit hoor! Kun je er nog een vriend bij hebben?🤣
 
Water staat me in de mond van die pullen lamb. Heb je alles warm gehouden en tegelijk geserveerd voor je gasten of heb je verschillende rondes gegeten? Ze zullen niks te kort zijn gekomen.
 
Schitterend menu, de beschrijving van die krokante stukjes lam geeft me vooral veel trek!
 
Die vrienden komen vast en zeker vaker aan.
 
Als alles op is heb je het fantastisch gedaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan