BasBQ
Beef en Steak

Flat ribs aan het spit

 

Just Vodka

Stoker
Berichten
320
@Bram heeft me met zijn post over short ribs aan het spit over de streep getrokken om zelf ook beef ribs op het spit te proberen.

Ik had al een paar maanden flat ribs in de vriezer liggen.

1657045427460.png


Even trimmen, er hoefde maar weinig aan deze mooie ribbetjes te gebeuren. Zilvervlies en klein beetje vet eraf.
Het vlies aan de onderkant bij de ribben heb ik bewust laten zitten zodat er minder kans is dat de ribben helemaal loslaten en eruit vallen:
1657045526980.png


Nog restje Noskos The Steak erop:
1657045582109.png


Na ongeveer anderhalf uur op de Big Joe met blokje beukenhout:
1657045635172.png

1657045759893.png


Na ongeveer 1 uur 50 minuten waren ze prik tender genoeg (klein beetje bite) en waren 92 graden konden ze eraf.
10min laten rusten en aansnijden maar:
1657045929221.png


Conclusie:
Erg geslaagde methode. Door o.a. het vet dat er overheen blijft druipen een geweldige bark. Ietjes meer bite dan bij low & slow, erg lekker.

Klein nadeeltje voor de puristen, kleinere rook ring. Ander klein nadeeltje is dat dikkere vet aders minder weg smelten dan bij low & slow. Maar daar kan je om snijden.

Op het spit gaat voor mij de standaard manier worden voor beef ribs. Misschien alleen ribs met wat minder marmering zal ik nog low & slow doen om ze wat zachter te krijgen.
 
Laatst bewerkt:
Nou begin in toch ook wel nieuwsgierig te worden naar die beef ribs.. zien er echt lekker uit!
 
Nu nog op vakantie maar ik ga snel een momentje plannen om dit zo te bereiden. Mooi resultaat!
 
Lekker hoor!

Wil ik ook maken. (Eerst maar een spit aanschaffen dan)
 
@Just Vodka Heb je netjes gedaan. Ribs zien er erg goed uit. En zo te zien zijn ze ook goed sappig gebleven.
Ik heb het vet wel laten zitten. Dit met het id om het vlees wat te beschermen. Wel het membraam verwijderd. Hierdoor kwamen de botjes wat los te zitten. Maar kon het stukje vlees tussen de botjes wat grilsmaak opdoen.
Mooi om te zien dat het jou ook bevallen is. TOP
 
Na de commentaren onder het filmpje van PitmasterX heb ik het maar even laten liggen..... maar nu @Bram en @Just Vodka het gedurfd hebben durf ik ook wel....... morgen gaan ze aan het spit ;)💪
 
@Just Vodka Heb je netjes gedaan. Ribs zien er erg goed uit. En zo te zien zijn ze ook goed sappig gebleven.
Ik heb het vet wel laten zitten. Dit met het id om het vlees wat te beschermen. Wel het membraam verwijderd. Hierdoor kwamen de botjes wat los te zitten. Maar kon het stukje vlees tussen de botjes wat grilsmaak opdoen.
Mooi om te zien dat het jou ook bevallen is. TOP
Dank je.
Ik heb het vet eraf gehaald om de rub te laten plakken en een beetje in te laten trekken in de uurtjes in de koelkast voor het de bbq op ging.
En door het roteren druipt er alsnog voldoende vet over waardoor het niet uitdroogt wat je wel bij low & slow kan hebben.
Je kan aan mijn foto's zien hoeveel vet er overheen druipt.

De ribben bij mij stuk overlapte een beetje zodat er met een rub aan de onderkant weinig winst te behalen zou zijn. In het verleden ook wel eens met low & slow beef ribs gehad dat wanneer ik het oppakte van de bbq het uitelkaar viel wanneer ik het membraam had verwijderd.
Ik had het nu ook zonde gevonden wanneer er een stuk was afgevallen in de kolen bij het ronddraaien. Maar dat viel mee gelukkig.

Na de commentaren onder het filmpje van PitmasterX heb ik het maar even laten liggen..... maar nu @Bram en @Just Vodka het gedurfd hebben durf ik ook wel....... morgen gaan ze aan het spit ;)💪
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Serieus....... boven verwachting en oprecht verbaast hoe het kan in zo'n korte tijd maar dit is echt geweldig. Voor mij geen low&slow flatribs meer.... :love::love:
Goeiendag zeg, die ribs van jou zien er ook goed uit!
Inderdaad ook wat dunnere rook ring, maar verder ziet de bark er ook goed uit.
 
Ik heb ook nog een brisket-ear liggen die niet al te groot is. Misschien kan ik die ook op het spit doen? Daar ga ik eens een paar nachtjes over slapen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan