BasBQ
Beef en Steak

Chicken wings op 2 wijzes

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
437
Gisteren chicken wings op 2 wijzes gemaakt. Inspiratie van bbq junkie en YouTube. Ongeveer half uur op indirect, temperatuur tussen 180 en 200 graden. 1 kleine chunk kers gebruikt.

Eerste helft met Lemon Pepper rub en gelakt met mengsel van boter, rub en beetje honing.
Had al eens eerder Lemon Pepper op zalm gedaan en dat was heel lekker. De rub op de wings was van een ander merk en bevatte blijkbaar veel meer zout. Resultaat: bijna niet te eten wings, zò zout.

Tweede helft met een meer standaard rub ingesmeerd (recept bbq junkie) en gelakt met een mengsel van bbq saus, boter, honing en wat hot sauce.
Deze smaakten veel beter.

Na het rubben trouwens de wings nog voorzien van een laagje maïzena. Dat zou voor een krokanter vel moeten zorgen.
Had ook telkens één zonder maïzena gelaten om het verschil te proeven.
Conclusie: de maïzena maakte ze iets krokanter, maar ècht krokant is het toch niet geworden. Ik had ook de indruk dat ik de maïzena wat proefde.

Als bijgerecht wat krielaardappelen en gegrilde slaharten. Wat olijfolie en peper en zout op de sla gedaan en na het grillen paar druppels ketjap manis.
Die sla vond ik erg geslaagd. Helaas waren vrouw en kinderen het niet eens met mij...

Al bij al wel goed gegeten, maar geen wauw gevoel. Chicken wings op de bbq gaan niet meer snel op de menukaart staan.

Helaas is opeens mijn Kamado Joe top vent op de grond gevallen. Wat lak eraf en bout gebroken. Moet vandaag de schade nog tegoei bekijken. Hopelijk krijg ik het gemaakt.
314acc209eeccef74c89fb9042be2290.jpg
9e3770c9ba8f976d0b48a15975ad7d0f.jpg
be9f285b7308633f1fb1b0cfd6f9f4f4.jpg
2de5f0e638f470842f22371fdea278bc.jpg
4b8b3e76e1aac693480772e750cded43.jpg
e4007e8067ae7fc455c811325777d409.jpg
de7f561e5c05c04125b728747e8cba69.jpg
 
Toch ziet het er allemaal heerlijk uit!

Chickenwings kun je op 1001 manieren maken, dat maakt het een fijn stukje om dingen op te proberen.

Probeer de volgende keer ook een beetje balsamico azijn op je sla te sprenkelen (samen met de olijfolie), dan worden ze wel wauw. 😉
 
Dat ziet er goed uit. Zelf ben ik wel fan van de toevoeging van maizena, alhoewel ik wel iets minder erop strooi, samen met het spuiten met bakspray tijdens het grillen geeft een heerlijk krokant resultaat.
 
Jammer dat het niet helemaal geslaagd is .
De goedkopere rubs zit inderdaad te veel zout in ,
Kun je beter van noskos 😁of ander beter merk hebben , of natuurlijk zelf maken. Weet je precies wat en hoeveel er in zit .
 
Toch ziet het er allemaal heerlijk uit!

Chickenwings kun je op 1001 manieren maken, dat maakt het een fijn stukje om dingen op te proberen.

Probeer de volgende keer ook een beetje balsamico azijn op je sla te sprenkelen (samen met de olijfolie), dan worden ze wel wauw.
Gaan we proberen!
 
Dat ziet er goed uit. Zelf ben ik wel fan van de toevoeging van maizena, alhoewel ik wel iets minder erop strooi, samen met het spuiten met bakspray tijdens het grillen geeft een heerlijk krokant resultaat.
Bedankt voor de tips.
Gril je ze direct boven het vuur of toch indirect?

Ik heb ze dik half uur indirect gegaard, maar miste wat bruining (kleur kwam vnl door de rub).
Misschien volgende keer 15min indirect en 15min direct eens proberen...
 
Laatst bewerkt:
Jammer dat het niet helemaal geslaagd is .
De goedkopere rubs zit inderdaad te veel zout in ,
Kun je beter van noskos of ander beter merk hebben , of natuurlijk zelf maken. Weet je precies wat en hoeveel er in zit .
De rub was van het merk Burn.
Binnenkort van plan deze op zalm te gebruiken. Dan maar veel zuiniger rubben.
 
Bedankt voor de tips.
Gril je ze direct boven het vuur of toch indirect?

Ik heb ze dik half uur indirect gegaard, maar miste wat bruining (kleur kwam vnl door de rub).
Misschien volgende keer 15min indirect en 15min direct eens proberen...
Gewoon indirect op zo’n 180c. Door de bakspray komt er een iniminie beetje vet op de kip door de temperatuur krijg je dan het effect of je ze frituurt.

70265A07-D077-4378-B9EB-38A2EB8B0FB5.jpeg
 
Ik doe hetzelfde als Frits en aan het einde grill ik ze vaak nog even kort af boven directe hitte.
 
Kippenvleugels is hier al weer te lang geleden. Snel weer eens maken. TNX voor de inspiratie.
 
Jammer dat het niet helemaal was wat je verwacht had, maar de foto's zien er goed uit.
Een goed excuus om het nog een keer te proberen om wél een lekker resultaat te krijgen ;)
 
hulde aan de chickenwings. Gaan er zaterdag op.
 
chickenwings +1
de ultieme snack bij een biertje
 
Terug
Bovenaan Onderaan