BasBQ
Beef en Steak

Voorstellen

Jaspov

Tondelzoeker
Berichten
6
Goedemiddag,

Na weken lezen besloten toch aan te melden voor wat meer interactie. Ik ben Jasper, we hebben een gezin met twee kids en barbecue al jaren met veel plezier op een Weber. Momenteel gebruik ik een weber 47cm premium, het model met thermometer en een steelpan voor de as. Daarvoor had ik een Weber compact die ook erg goed beviel tot een windvlaag wat hete asdeeltjes van de asschaal op de rubber boot van de kids liet landen en papa 12 gaatjes kon plakken :(.

Ik gebruik afwisselend briketten (weber, vooral voor langere sessies) maar steeds vaker ook (Dammers) houtskool - dat ruikt toch lekkerder. Aanmaken deed ik tot voor kort met een firestarter en wokkels maar sinds kort met een Looftlighter - dat zorgt voor een stuk minder rook in de tuin.

Op de barbecue (nog) geen hele spectaculaire dingen, maar wel altijd goede spullen. Aangestoken door de reacties hier tweemaal zalm op cederhout gemaakt en dat beviel prima, en smaakte naar meer :) . Verder altijd bezig met goede controle over de temperatuur en direct/indirect grillen. Ooit ook de pizzasteen gehad maar die weggedaan en vervangen voor een steen in de oven. Teveel gedoe (deksel, temperatuur) en te kleine pizza's en te weinig toegvoegde waarde: pizza's liggen er zo kort in dat hout weinig toevoegde.

Mijn ambitie is vooral om mijn kennis en kunde telkens verder aan te scherpen en als de tijd het toelaat ook wat meer afwisselende gerechten te maken. Volgende aanschaf wordt in elk geval een goede prikthermometer die snel en accuraat is.

groet,
Jasper
 
Welkom hier,.

Er is hier zat kennis om op te doen!
 
Welkom Jasper!
 
Jasper, welkom bij het Genootschap.

Probeer eens of je kokosbriketten kan kopen die zijn vele malen beter dan de briketten van Weber. Je kan de rooksmaak mooi meegeven met wat rookhout.
 
Welkom
 
Jasper, welkom bij het Genootschap.

Probeer eens of je kokosbriketten kan kopen die zijn vele malen beter dan de briketten van Weber. Je kan de rooksmaak mooi meegeven met wat rookhout.
Dank voor alle enthusiaste reacties. Heb je nog een tip qua merk voor kokosbriketten?
 
Op het moment zijn de blok briketten van Tom Cocha oid het beste wat te koop is.
Maar de kokos eierbriketten van de welkoop zijn ook heel fijn.
Er is zelfs een tegeltjeswijsheid van:

869B6A4A-BCD0-4312-9CEC-B63D6382220C.jpeg
 
Welkom bij het genootschap Jasper.
 
Terug
Bovenaan Onderaan