BasBQ
Beef en Steak

Procureur voor de 1e x gedaan

 
 

Hendrik

Kooltjesharker
Berichten
129
Beste mede bbq'ers,

Als beginnend bbq'er vandaag voor de 1e x een procureur gedaan, op de Noskos manier. Heb een Weber 57 en het ging goed en smaakte echt lekker, maar nu lijk ik wel een slager die zijn eigen vlees keurt 😃

20210802_190323.jpg


20210802_184331.jpg


20210802_182512.jpg


20210802_172541.jpg


20210802_150355.jpg


20210802_150122.jpg


20210802_125921.jpg


20210802_102159.jpg


20210802_090859.jpg


20210802_084353.jpg
 
Goed gelukt, gefeliciteerd met je knor.
 
Ziet er goed uit. Vlees lijkt nog ietwat stevig, klopt dat? Of was het toch prima te 'pullen'?
 
Het was inderdaad nog wat stevig, maar wel goed te " pullen "
Ok, als ik PP maak, let ik niet echt op de temperatuur maar gewoon op hoe 'zacht' het vlees is. Ik gebruik m'n thermapen dus niet om te temperaturen maar gewoon om te voelen of het vlees al zacht genoeg is (alsof je in een pot pindakaas prikt). Als dat het geval is dan is het echt gemakkelijk te 'pullen'.
 
Ok, als ik PP maak, let ik niet echt op de temperatuur maar gewoon op hoe 'zacht' het vlees is. Ik gebruik m'n thermapen dus niet om te temperaturen maar gewoon om te voelen of het vlees al zacht genoeg is (alsof je in een pot pindakaas prikt). Als dat het geval is dan is het echt gemakkelijk te 'pullen'.
Oke en bedankt voor de tip, had wel met een satéprikker geprikt. Achteraf gezien had het idd wel iets zachter mogen wezen!
 
Proficiat met je knorrie. Wel verdiend.
De PP lijkt wat droog. Had je deze vooraf geinjecteerd met wat lekker vocht?

Belangrijkste is dat het lekker heeft gesmaakt.
 
Laatst bewerkt:
Slager die zijn eigen vlees keurt, tja zijn we toch allemaal wel een beetje???
Maar je P.P. ziet er prima uit en zal best gesmaakt hebben gefeliciteerd met je sticker en op naar de volgende. ;)

Tussen ( ) mooie snake, hoe lang heeft ie gebrand op welke temperatuur??
 
Proficiat met je knorrie. Wel verdiend.
De PP lijkt wat droog. Had je deze vooraf geinjecteerd met wat lekker vocht?

Belangrijkste is dat het lekker heeft gesmaakt.
Bedankt voor de felicitatie en de PP was idd wat droog en had hem niet geinjecteerd ( doe ik volgende keer ) en met de zelf gemaakte bbqsaus door mijn vrouw was het lekker!
 
Slager die zijn eigen vlees keurt, tja zijn we toch allemaal wel een beetje???
Maar je P.P. ziet er prima uit en zal best gesmaakt hebben gefeliciteerd met je sticker en op naar de volgende. ;)

Tussen ( ) mooie snake, hoe lang heeft ie gebrand op welke temperatuur??
De snake heeft zo'n 7,5 uur gebrand tussen de 105-125 graden en was toen pas half opgebrand
 
Ik injecteer negen van de tien keer niet als ik PP maak. Droog ligt eerder aan je vlees dan aan een injectie.
 
Ik injecteer negen van de tien keer niet als ik PP maak. Droog ligt eerder aan je vlees dan aan een injectie.
Ik had ook jouw filmpje en tips opgevolgd en was voor mij de 1e x een PP. Wou het ook niet al te ingewikkeld maken 😉
 
De snake heeft zo'n 7,5 uur gebrand tussen de 105-125 graden en was toen pas half opgebrand
Goed z'n werk gedaan dus, volgende keer kan er dus een zwaardere procureur op, als je dat zou willen. ;)
 
Mooie plaatjes van een fijn stuk vlees, dat het gesmaakt heeft geloof ik meteen.
Voor de eerste keer heb je denk ik een prima resultaat gehaald, en bedenk oefening baart kunst ;)
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Mooie plaatjes van een fijn stuk vlees, dat het gesmaakt heeft geloof ik meteen.
Voor de eerste keer heb je denk ik een prima resultaat gehaald, en bedenk oefening baart kunst ;)
Gefeliciteerd met je knorrie.
Bedankt voor je leuke reaktie en ben blij met mijn knorrie 😃
 
Als je een vrij magere procureur hebt is het vlees wel eens wat droger.
OF als je folie niet heel goed dicht zit. Dan wil je ook nog eens wat kwijt raken.

Daarbij zou je er ook niet aan moeten denken dat je de "perfecte pulled pork" hebt gemaakt.......Dit is een goede reden om weer uit te kijken naar de volgende keer.

Het ziet er bovendien prima uit zal zeker gesmaakt hebben.
 
Als je een vrij magere procureur hebt is het vlees wel eens wat droger.
OF als je folie niet heel goed dicht zit. Dan wil je ook nog eens wat kwijt raken.

Daarbij zou je er ook niet aan moeten denken dat je de "perfecte pulled pork" hebt gemaakt.......Dit is een goede reden om weer uit te kijken naar de volgende keer.

Het ziet er bovendien prima uit zal zeker gesmaakt hebben.
Ook bedankt voor je leuke reaktie en tip(s)
 
Mooie pork gemaakt en ervan genoten

waarom in de rookkamer geplaatst en niet bij L&S? De foto’s dat het gebeurd is, vlees op de Q, staan erbij 👍🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan