BasBQ
Beef en Steak

Overlast voor buren door bbq

Bedankt voor al jullie reacties! Hier ben ik echt wel mee geholpen!

De Ecobrassa kokosbrikketen zijn inmiddels in huis. Ben heel erg benieuwd hoe dat gaat zijn! Werken verder hetzelfde als de gewone brikketen neem ik aan? En ook handig opstapelen in de WGA volgende week op vakantie ;)

Ook heb ik de buurvrouw in de tussentijd nog gesproken. We hebben het verder goed met elkaar, dus dat is fijn. Ik heb aangegeven dat ik de starter vanaf nu naast het huis zet in plaats van in de achtertuin en dat ik andere briketten heb besteld. Ook heb ik gezegd dat ik niet kan beloven dat ze het helemaal niet meer ruikt of er last van heeft, maar dat ik het wel probeer te beperken. En dat ze altijd kan aangeven wanneer het haar even teveel is geworden. Ik heb haar een bakje Limburgs zuurvlees gegeven welke gemaakt was op de BBQ, daar was ze erg blij mee! Ook de spareribs van laatst waren goed ontvangen door haar.

Ik merk wel gelijk dat ik mij bezwaard voelde toen de BBQ gisteren weer aan ging... Het was maar kort, High & Fast: eendenborst. Deze moest ik wel telkens aflakken met een vrij natte marinade waar wel rook vanaf kwam. Ik wil het graag goed doen voor de buurvrouw, maar wil natuurlijk ook mijn hobby kunnen uitoefenen. Ze weet nu in ieder geval dat ik er moeite voor doe om de overlast te beperken en dat ze af en toe kan genieten van de creaties. Dat maakt het hopelijk weer goed!

Nogmaals dank voor jullie reacties!
 
Goed droog brandstof op juiste manier aansteken voorkomt merendeel van de rook.

Ik bewaar m'n houtskool in een garage met helaas een vocht probleem, maar ik stop de zakken houtskool gelijk in een kliko size vuilniszak zodat er geen vocht bij kan.

En ik steek sinds dit voorjaar m'n kamado aan met een onkruidbrander op gas van de action (7,95) en de gas bussen (1,28) gaan redelijk lang mee. Ik heb m'n kamado nu zo'n 10x aangestoken met nog steeds de eerste bus gas.
Looftlighters werken beter/sneller omdat ze gelijk als föhn lucht blazen, maar ik heb geen stroom bij m'n kamado.

Op deze manier geen rook met appel/black wattle/aziatisch eucalyptus houtskool dus buren blij. Totdat ik er rookhout op gooi ;-)
 
Als ik naar "standje pizza" ga en de boel schoonbrand komt er wel een aardige puf rook vrij. Iemand daar nog een goede tip voor?
1. Starten met een schone BBQ.....

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Geeft dat minder rook of is dat een verschuiving van het probleem :unsure:
Ik heb het idee dat het minder rook geeft. Weet ik dat zeker? Nee. Maar zou kunnen omdat de bbq wellicht nog hogere temperatuur heeft en alles daardoor beter/sneller verbrand?

Maar ik vind het ook makkelijker voor de volgende keer. Zeker wanneer ik de volgende keer een low and slow wil doen of een reverse sear.
En voorkomt ook schimmel mocht ik om wat voor reden dan ook de bbq een poosje niet gebruiken.
 
Ik heb het idee dat het minder rook geeft. Weet ik dat zeker? Nee. Maar zou kunnen omdat de bbq wellicht nog hogere temperatuur heeft en alles daardoor beter/sneller verbrand?

Maar ik vind het ook makkelijker voor de volgende keer. Zeker wanneer ik de volgende keer een low and slow wil doen of een reverse sear.
En voorkomt ook schimmel mocht ik om wat voor reden dan ook de bbq een poosje niet gebruiken.
thx. We gaan dit proefondervindelijk vaststellen. De bbq een poosje niet gebruiken lukt me niet gezien al de heerlijke ideeën die hier langskomen.....
 
Ik heb het idee dat het minder rook geeft. Weet ik dat zeker? Nee. Maar zou kunnen omdat de bbq wellicht nog hogere temperatuur heeft en alles daardoor beter/sneller verbrand?

Maar ik vind het ook makkelijker voor de volgende keer. Zeker wanneer ik de volgende keer een low and slow wil doen of een reverse sear.
En voorkomt ook schimmel mocht ik om wat voor reden dan ook de bbq een poosje niet gebruiken.
Dat idee heb ik ook, voor mijn gevoel komt dat omdat de meeste rook vrijkomt tijdens het opwarmen. En als je dat na een sessie doet dan hoef je minder op te warmen.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Het is vast al gezegd, maar die houtkrullen met wax roken stukken minder dan die bruine blokjes. Nu heb ik nog een halve zak van die bruine dingen dus die maak ik wel op, maar die kunnen aardig roken als ze nagenoeg zijn opgebrand. Terwijl die houtkrullen in wax bijna geen rook produceren...
 
Testje gedaan.
Absoluut niet wetenschappelijk onderbouwd hè (- dit was de disclaimer-) maar het lijkt er sterk op dat het minder rookt als je door stookt direct na low en slow gebruik. Rookt iig korter omdat je sneller op de hoge temperatuur bent.

Zorgen dat je zoveel mogelijk vettigheid al kan weggooien door op te vangen op bijvoorbeeld aluminium folie scheelt natuurlijk ik ook.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Hoe dan ook, blijft toch vervelend als je tijdens het q'en moet opletten van hoe, wanneer, waar. Bederft toch een deel van het plezier veronderstel ik. Terwijl er niets zo aangenaam is als de geur van een bbq, Krij er altijd honger van. Gelukkig hier op de boerenbuiten dus geen last van die zure mensen.
 
Bij het aansteken waarschuw ik ze soms even als er nog een raam open staat maar verder vinden ze het wel prima volgens mij. Ik breng ze af en toe wat lekkers van de bbq en dat helpt

Verstuurd vanaf mijn SM-G781B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan