BasBQ
Beef en Steak

blikje gerookte ham

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
Zag bij de supermarkt deze blikjes met ham.
Hmm experimentje 🤣🤣
Heb het geïnjecteerd een olie mosterd honing mensel.
40 min op een rookplankje.
Daarna indirect door naar 65 graden.
Plakjes van gesneden en op een bolletje. Was heerlijk.
injectie vloeistof
4 eetl olijfolie
2 eetl mosterd
1 eetl honing

sorry geen foto toen het klaar was.

20210710_174920.jpg


20210710_174538.jpg


20210710_170111.jpg
 
Laatst bewerkt:
Als er niemand zou experimenteren aten we altijd hetzelfde 😉, heeft het ook gesmaakt?

Heeft het rookplankje nog wel effect gehad?
 
Leuk experiment en leuk dat het ook nog gesmaakt heeft (y)

Noskos heeft iets soortgelijks gedaan met een blik smac was wel leuk om te zien.

 
dat is echt lekker als borrel snack
Dan zal ik het vrees ik wel alleen moeten opeten, er is geen kracht ter wereld die mijn vrouw smac laat eten 😁
 
Leuk zo'n experimentjes, laatst ook zo'n experementje gedaan met zo'n blikje van Salland en eentje van Unox.
Had dat experiment ergens op Facebook gepost, kreeg daar ook een aantal nare reacties in de stijl van "Zoiets geef je nog niet eens aan de hond"
De inspiratie kwam ook van op @noskos site.
Je kan immers maar weten of iets lekker is door het te proberen.
Zijn het topgerechten .... NEEN. Maar het levert wel een leuke borrelsnack op.
@Wilco-G Smac op de barbecue bereid, met wat rub, rook, en dan gekarameliseerd met wat suiker en roomboter is toch een heel andere smaakbeleving
 
@Wilco-G Smac op de barbecue bereid, met wat rub, rook, en dan gekarameliseerd met wat suiker en roomboter is toch een heel andere smaakbeleving
Ik heb het topic voorgelegd aan vrouwlief en, ze heeft besloten dat áls ik het ga maken ze sowieso bereid is om te proeven (y)
Dank voor de opmerking @Grimlord, komt het zover - en dat gebeurt zeker - dan zal ik ook zeker een verslag hier op het Genootschap plaatsen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan