BasBQ
Beef en Steak

Gyros van het spit.

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
Hier volgt een waarschuwing.

Aan een ieder die zich niet wil laten verleiden tot het doen van aankopen, waarvan men nu denkt deze niet nodig te hebben........

Aan een ieder die denkt een spit complete onzin te vinden.......

Aan een ieder die eigenlijk niet te veel geld wil uit geven aan accessoires........

Aan een ieder die nu nog denkt enige compleet kul argument te hebben tegen de aanschaf van een spit........

.... LEES NIET VERDER, GA TERUG, VERLAAT DIT TOPIC!!!!!

Toch verder lezen is geheel op eigen risico. Ik voel mij totaal niet verantwoordelijk voor de gevolgen die voortvloeien uit de aanschaf van weeeeeer een accessoire. 😉



Zo, nu dat ik mijn plicht gedaan heb kan ik met een gerust hart dit met jullie delen.
Ik heb deze al een paar keer voorbij zien komen en nu eindelijk tijd om dit zelf eens te maken.: Gyros van het spit by Mele Best


Het begon met de uien, knoflook en pepers snijden. Ik hebnde zaadjes uit de pepers verwijderd, omdat er ook een paar kinderen mee aten.
20210523_211120.jpg


Hierna de procureur in mooie dunne plakken gesneden.
20210523_204406.jpg

20210523_211115.jpg


Vervolgens een marinade gemaakt met olie, azijn, citroensap, tijm en alles goed door elkaar gemengd.
20210523_212528.jpg


Dit mocht een nachtje de koelkast in.

Tijd genoeg om de gyros kruiden te maken.
20210524_095231.jpg


De volgende ochtend het vlees uit de marinade gehaald en wat marinade opgevangen om later het vlees nog mee in te kunnen smeren.
Hierna elk lapje in de kruiden gezet. En dat mocht weer een aantal uur terug de koelkast in.
20210524_095235.jpg
20210524_100532.jpg
20210524_100745.jpg

Wees gerust, de pan is alleen om het even in op te bergen 😂.

Omdat ik zonde von de uien weg te gooien, heb ik deze opgebakken voor later tussen de pita.
20210524_101442.jpg
20210524_110415.jpg


Eindelijk mochten de procureurlapjes aan het spit. En beetje gelijk verdelen, goed aandrukken en een beetje bijsnijden. De snijstukken heb ik zeker niet weg gegooid, maar los in de pan opgebakken.

20210524_160400.jpg


De Q ondertussen naar 150 graden gebracht en daar gaan we.
20210524_161129.jpg


Er gaat de goede kant op.
20210524_172437.jpg
20210524_172441.jpg


Na een uurtje nog wat marinade er op gesmeerd.
20210524_173858.jpg


En uiteindelijk na 2 uur met kern 72 graden was het zover.
20210524_182832.jpg


Wat een geur. Dit ruikt zooooo lekker.
20210524_183043.jpg
20210524_183129.jpg
20210524_183157.jpg

20210524_183351.jpg


Die smaak, die geur.. Dit is zo gigantisch lekker.
En wat eten we er bij zou @Jet vragen?

Heerlijke pita broodjes met tzatziki.
20210524_183649.jpg
20210524_183843.jpg



😂Ik kreeg nauwelijks de kans het te fotograferen.... Het was aanvallen....
Echt genoten. Top recept.
 
Helaas je waarschuwing kwam te laat. Ik heb het spit al besteld. Komt samen met de Q ja wanneer is de vraag. Levertijd is al uitgesteld.
Hele mooie reportage. Mooi resultaat. Ga ik ook zeker maken.
 
Ziet er weer fantastisch uit broer. Ik ga m’n 2e spit bestellen. Dit wil ik maken. TOP
 
Bladiebladiebla, iets met waarschuwing,, lezen, kijken, kwijlen, intern orgasme. Jemig zeg, wat lekker man.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Heerlijk zo'n disclaimer. Alleen zijn we allemaal een vogel voor de kat aangezien we al op dit forum zitten ... Zo'n spit verdubbelt het BBQ plezier op z'n minst 🥳
 
Je waarschuwing kwam ruimschoots te laat.
Na vroegere topics was ik al overtuigd geraakt van een spit als accessoire, dus eentje meebesteld met mijn tandoor set.
Ik ben snel te overtuigen van de noodzaak van een nieuw accessoire, vrouwlief tempert nogal eens mijn enthousiasme.;)

Die gyros aan het spit staat al met stip genoteerd op de todo lijst.
Dit ziet er zo waanzinnig lekker uit en een leuke maaltijd wanneer je een groter gezelschap uitnodigt.
 
Beste aankoop ever, een spit. Ziet er top uit!
 
Gelukkig voor mij zit ik nog in de twijfelmodus om mijn medium te verkopen en een large terug te kopen. Dus accessoires op maat kunnen nog even niet. Hmmmmmmm, ik zou natuurlijk op de WGA (crap, dit gaat geld kosten).

Lekker broodje hoor.... Had hier ook zeker verslonden geweest.
 
Gelukkig voor mij zit ik nog in de twijfelmodus om mijn medium te verkopen en een large terug te kopen. Dus accessoires op maat kunnen nog even niet. Hmmmmmmm, ik zou natuurlijk op de WGA (crap, dit gaat geld kosten).

Lekker broodje hoor.... Had hier ook zeker verslonden geweest.
Verkopen zeker niet doen (=advies ). Je krijgt er relatief weinig voor. Beter er een large bij kopen
 
Wat een feest om naar te kijken. Maar gelukkig heb ik een rotisserie en kan ik dit ook eens proberen.
 
Schitterend gemaakt Remco, het ziet er heerlijk uit :love:
Super dat je ook de bijgerechten erbij laat zien en dat het niet alleen om het vlees draait🤪

Ondanks deze heerlijke reportage ben ik nog niet overtuigd om een spit aan te schaffen.
Niet dat het te duur is, want wij geven graag geld uit aan nuttige BBQ accessoires en eten, maar helaas daar valt het spit nog niet onder,
temeer omdat ik het niet vaak zal gebruiken en waar moet ik dat ding opslaan, we zijn juist aan het minimaliseren😜
 
Moeilijk met de sonde van de thermometer hé zo een spit :p

Staat hier ook nog op het verlanglijstje, samen met een soapstone. Mijn vrouw heeft inspiratie genoeg voor vaderdag en andere geef dagen.
 
Ja heerlijk man, dikke tip om die uien zo op te bakken! Gyros zelf maken is zalig. Mooi klusje kerel, heel goed gesmurfd!
 
Wat een genot om naar te kijken, zal vast gesmaakt hebben! Een gewaarschuwd mens telt voor 2 😉, heb zelf nog geen spit maar heb het vermoeden dat daar snel verandering in moet komen.
 
Moeilijk met de sonde van de thermometer hé zo een spit

Staat hier ook nog op het verlanglijstje, samen met een soapstone. Mijn vrouw heeft inspiratie genoeg voor vaderdag en andere geef dagen.
Die soapstone...... Heb er al 3 jaar hier 1 in de kast liggen


Correctie dat is een zoutsteen, maar geloof dat ik de soapstone/speksteen ook niet zou gebruiken. Veel te lange opwarmtijd...
 
Die soapstone...... Heb er al 3 jaar hier 1 in de kast liggen


Correctie dat is een zoutsteen, maar geloof dat ik de soapstone/speksteen ook niet zou gebruiken. Veel te lange opwarmtijd...
Mijn KJ verdeler bakt er bijna alles op. Zou fantastisch zijn, maar staat dus op de lijst, maar bekijk het nog.
 
De waarschuwing dapper over geslagen 😱😁 en weer een lekker gerecht gezien

Hier hetzelfde als @Faxie, ook een M en denk aan een L-ei, ik ging kijken naar een Junior Joe en ging met een M-ei naar huis 😱
En dan de ruimte nog zoals @ Jet schrijft

Wat een keuzes. Zou haast door de stress gaan eten 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan