BasBQ
Beef en Steak

gevulde paprika met ei

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
Vandaag een gevulde paprika met ei gemaakt. Met een rode bietensalade en Italiaanse aardappels.

ingrediënten
  • 5 gekleurde paprika's
  • 400 g runder gehakt
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 6 champignons in blokjes gesneden
  • 1 zakje geraspte Italiaanse kaas
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 teentjes verse knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje rijst gekookt
  • cheddar kaas
  • 5 gekookte eieren
  • bbq kruiden voor het gehakt
bereiding

bak het gehakt rul en voeg kruiden naar smaak toe. Ik gebruikte dit keer Noskos the jerk. laat het gehakt uitlekken in een vergiet.

bak ondertussen de paprika champignons en uitjes.

voeg daarna de gesneden Peterselie en knoflook toe

kook de rijst.
kook de eieren.

meng het gehakt en de rijst en de groente in een kom.

snij de bovenkant van de paprika af en verwijder de zaden.

pel de eieren.

vul de paprika's met het gehaktmengsel en stop het ei halverwege in de paprika.

maak van alufolie een rondje en zet daar de paprika's in zo blijven ze mooi staan.


zet de bbq aan op 150 graden indirect.

grill de paprika's voor 1 uur lang of een kern temp van 65 graden

doe als laatst een plakje cheddar kaas op de paprika's

20210413_150921.jpg


20210413_152706.jpg


20210413_154335.jpg


20210413_155134.jpg


20210413_154346.jpg


20210413_160905.jpg


20210413_171254.jpg


20210413_180026.jpg


20210413_180316.jpg


20210413_180320.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er heerlijk uit.

Stomme vraag. Het ei kook en pel je van te voren?
 
Mooi gerecht. Maak regelmatig gevulde paprika's maar eigenlijk nooit op de Q. Wat een inspiratie die kaas en dat ei erin. Ga ik zeker een keer maken.
 
Ziet er lekker uit. Nog nooit geprobeerd met een ei in. Gisteren wel paprika gemaakt gevuld met mengeling van quorn, rode ui, look, tomatenblokjes uit blik en diced chipotle.
Binnenkort maar eens proberen daar een eitje aan toe te voegen dan.
 
Paprika's kun je ook heerlijk vullen met baked beans. (en daar doe ik dan weer pulled pork in) idd aftoppen met cheddar. Ook erg lekker.
 
Paprika's kun je ook heerlijk vullen met baked beans. (en daar doe ik dan weer pulled pork in) idd aftoppen met cheddar. Ook erg lekker.
Klinkt als een feestje. Heb je suggestie opgeslagen.
 
Oja dit ga ik ook maken!

Groeten van Robert
 
Hoi mooie reportage, en mooie kleuren die paprika's, ze knallen van mijn scherm ;)
Lekker receptje!(y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan