BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork met Cointreau

 
 

BrandtQ

Stoker
Berichten
275
Een dag vrij, dus een mooie gelegenheid om pulled pork te maken! Voor deze ronde heb ik de rub Orange Delight en marinade/saus Passion & Liqourice van de pitmaster collectie van SausGuru gebruikt. Een fruitige basis van sinaasappel en passievrucht.

In de drankkast vond ik nog een fles Cointreau, sinaasappellikeur, om te sprayen. Geen idee wat het zou opleveren qua smaak, maar ik vond het in ieder geval grappig klinken: Pulled Pork met Cointreau. Een experiment dus!

De avond van tevoren heb ik 2,7 kilo procureur in de Orange Delight-rub gezet. Ingepakt met vershoudfolie en een nachtje in de koelkast laten intrekken. Rond 07.00 uur m'n Kamado Joe aangestoken, sloroller erin en op naar de 120 graden.

IMG_1671.jpg


Ondertussen nog snel wat rub gemengd met water, gezeefd en geïnjecteerd. Als rookhout heb ik drie chunks hout van oude whiskeyvaten op de kolen gelegd voor een zoetige rooksmaak. Om 07.30 kon de procureur de bbq op.

Na twee uur ben ik gaan sprayen met een mengsel van 100 ml Cointreau en 100 ml appelciderazijn, samen smaakte het naar een zoetzure 7Up. Om het half uur heb ik het vlees bespoten met het mengsel.

IMG_1673.jpg


Om precies 13.00 uur tikte het vlees de 70 graden aan en heb ik de procureur rondom ingesmeerd met de Passion & Liqourice. Dat is een marinade op basis van passievrucht, soja en cacao. Heerlijk!

IMG_1736.jpg


Na ruim een uur (14.00 uur) was de marinade omgezet in een stevige korst en heb ik de procureur ingepakt in zilverfolie. Dik twee uur later (16.15 uur) was de kerntemperatuur 88 graden, maar tijdens de priktest vond ik het vlees nog niet zacht genoeg.

Tegen 17.30 uur was dat wel het geval, de kerntemperatuur was toen 92 graden. Hoe warm ie precies is, maakt dan ook niet meer uit. Als de prikker er maar soepel in- en uitgaat.

IMG_1747.jpg


Het moeilijkste deel... wachten. Ik heb de folie iets opengemaakt en een uur onder een theedoek laten liggen. Daarna veranderde de procureur met wat hulp van de bear claws eindelijk in pulled pork!

Omdat ik het grootste deel wilde invriezen en later ga gebruiken voor andere bereidingen, heb ik op dit moment bewust geen saus door de pulled pork gemengd.

IMG_7044.JPG


Voor deze ronde heb ik er een knapperig broodje van gemaakt. Paar blaadjes botersla, flinke schep pulled pork en een scheut Passion & Liqourice saus erop en klaar is Kees.

Het resultaat was een heerlijke zoete pulled pork. Of de cointreau daar nou echt een rol in heeft gespeeld, vind ik moeilijk te zeggen omdat de rub, marinade en saus ook veel sinaasappel en passievrucht bevatten. Maar ach, ook al is de invloed van de likeur minimaal, het klinkt leuk en het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf!

IMG_7036.JPG
 
Wat een plaatjes 🤩
Kunnen rechtstreeks in food magazines...
Alvast gefeliciteerd met je knorrie 🐷
 
Ziet er heerlijk uit
 
Het ziet er prachtig uit, mooi experiment. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Out of the box gerecht
Geweldig. Dat Is het leuke van koken.
Gefeliciteerd met je sticker
 
Lekker “gespeeld” en beloond met een lekker broodje
 
Ziet er heerlijk uit
Een heel mooi broodje P.P. geworden, gefeliciteerd met je knor!
 
Prachtig verslag ik heb genoten. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Mooie kleur en leuk verslag. Dit zal gesmaakt hebben 👌🏻Gefeliciteerd met je sticker!
 
Donders wat een lekker broodje, je hebt je knorrie wel verdiend hoor! Gefeliciteerd! (y) 🔥
Mooie foto's trouwens!
 
Heeele gave foto's.
Mag je wel doorsturen naar Saus.Guru, zullen ze blij mee zijn ;)
 
Leuk idee met de quantreau. Ik heb nu ook echt zin om weer pp te maken en dat met de gedachte dat er nog 2,5 kg procureur in de vriezer ligt.

Gefeliciteerd met je
 
Helemaal gelijk voor je er erg in hebt is je vlees koud, maar dan heb je wel een leuke foto. 🤣 🤣
Haha precies... dan heb je ook klagende eters. Tegenwoordig denk ik er vooraf al over na, wat voor foto ik wil maken. Scheelt een hoop tijd!
 
Terug
Bovenaan Onderaan