BasBQ
Beef en Steak

Bavette rollade

EvelienMP

Vuurmaker
Berichten
71
Net op tijd lid geworden van de bbq pitmastercommunity. Vorige week mijn Hanos pasje gekregen, deze week een mail dat Hanos stopt met het uitgeven van nieuwe pasjes.
Donderdag dus eens naar de Hanos om te kijken wat ze allemaal hadden. Wat veel vers vlees! Vond het een groot verschil met de Makro, daar ben ik niet zo kapot van de vlees afdeling.
Liep tegen een bavette aan, iets wat hoog op mijn to-do list stond.

Vandaag was een mooie dag om dit te maken. Ben nog steeds mijn bbq aan het leren kennen en ben er nog niet over uit wat ik het makkelijkst of fijnst vind om aan te maken.
Ook het vlinderen keek ik een beetje tegenop. Uiteindelijk heeft mijn vrouw dit voor mij gedaan.
Het vlees ingesmeerd met zelfgemaakte pesto, zo veel lekkerder en dat verdiend het vlees. Hadden nog een stuk serano ham en hier plakjes van gesneden om af te toppen met Parmezaanse kaas.
Ook het rollen ging niet in 1x goed, net als het vastknopen. Maaaaaaar voor een eerste keer ging het er mee door. Zolang het maar smaakt.

Op de bbq, tussen de 164-167 graden voor een uurtje, zonder rookhout voor een keer. Toch wel wat vocht wat op de deflector plate kwam, waardoor het rookte. Wat grappig genoeg een rode rookring op het vlees gaf.

Voor een eerste keer was het prima gelukt van uiteindelijk is de smaak het belangrijkste. En die was geweldig. Blijvertje in ons huis 👌🏼

F6F8BFE0-285A-4206-8B54-A5A3002E0C95.jpeg


8BB95B44-1DDE-464E-9632-454BF7741535.jpeg


AE8A5FDA-DDCD-42CC-840F-322CA88803CD.jpeg


B14F4558-803A-4E1A-9376-3884F5C554A4.jpeg


CD2D8372-AC0E-42D0-BE86-A3ADAB5CBD41.jpeg
 
Ooooh. Dat wil ik zograag een keer doen he. Lekker zeg

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Rollade van bavette blijft echt een toppertje! Ziet er goed uit 👌🏻 Staat hier ook regelmatig op het menu 😋
 
ja, die is lekker he
deze is wel heel mooi geworden zeg.
zal vast gesmaakt hebben
 
Mooi geworden. Leuk verslag en wat leuk dat je vrouw mee helpt.
 
Ziet er super uit!
Deze staat erg hoog op de to-do
 
Fraaie rollade! Maar dat mailtje van de Hanos heb ik niet gehad. Zou je een screenshot kunnen plaatsen?
 
Ow zit hier te genieten hoor, en wat een mooie foto’s, op mijn tablet ziet het er nog mooier uit!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Fraaie rollade! Maar dat mailtje van de Hanos heb ik niet gehad. Zou je een screenshot kunnen plaatsen?

Mailtje kwam niet vanuit de Hanos, maar vanuit de Pitmaster community. Maar begrijp dat als je nu een pasje hebt, moet zorgen dat je hem niet kwijt raakt en gewoon blijft gebruiken haha.

2E5C60B6-7EE3-477A-879B-1362AEB396DD.jpeg
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Mooi stukje vlees, goed opgebonden en gegaard.
 
Mooi gesneden en opgebonden toch, ziet er lekker uit
 
Heerlijke die bavette rollades. Zo veel mogelijk heden. en het oprollen en binden ziet er toch netjes uit hoor. Netjes verdeeld, niks mis mee.

Je kunt de vorm een beetje beïnvloeden door hem na het oprollen en inbinden strak in de huishoudfolie rollen. En dan de uiteinden oprollen. Zo kun je de vorm en beetje kneden. Daarna in de koelkast leggen om iets op te stijven. Zo is de diameter van de rollade overal gelijk en gaart hij egaler. Vind het altijd een leuk project. Probeer ook de variant met truffel eens, die was bij ons destijds heel erg goed bevallen.
 
We gaan hier zeker meer mee experimenteren, toevoeging van truffel is ook een goed. Ondanks de hype (ik vind het net zo een hype als karamel-zeezout) vinden wij het heerlijk.
 
Ziet er goed uit, voor mij iets te ver door.
Ik gruwel wel van die glazen snijplank, oftewel messenmoordenaar, wel lekker hygienisch maar zo slecht voor je messen.
 
Wist ik niet! Houten snijplank is besteld 👌🏼
Of kunststof. Daar is dit forum voor om van elkaar te leren;)
Lees net dat houten snijplanken beter zijn dan kunststof, voorheen was dat omgekeerd maar hout schijnt beter bacteriewerend te zijn.
Maar dat had je waarschijnlijk ook al gegoogled
 
Lees net dat houten snijplanken beter zijn dan kunststof, voorheen was dat omgekeerd maar hout schijnt beter bacteriewerend te zijn.
Maar dat had je waarschijnlijk ook al gegoogled
Wij hebben voorheen kunststof planken gehad, was er geen fan van. Dus keuze was makkelijke gemaakt voor de houten plank 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan