BasBQ
Beef en Steak

Kalfsspareribs 2,5/1,5/0,5

Cakr

Sprokkelaar
Berichten
29
Vandaag bij de slager kalfsspareribs gescoord om te bereiden volgens de 2,5/1,5/0,5 methode. De reden hiervan is dat de spareribs wat aan de kleine kant zijn. Als rookhout appelchunks toegevoegd. Het verwijderen van de vliezen was een uitdaging, maar ik heb mijn best gedaan. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Zodra die helemaal klaar is zal ik foto's uploaden. Altijd handig zo een Ikea rekje. De ribben heb ik van te voren gerubt met spareribs kruiden van Van Beekum specerijen. Temperatuur heb ik ingesteld op circa 110 graden.

20210408_143025.jpg


20210408_143754.jpg


20210408_144646.jpg


20210408_145344.jpg


20210408_145355.jpg
 
Hoi jij bent lekker bezig hoor! Dat gaat heel lekker worden, denk ik zo, 2 per persoon of krijg je nog visite ;)
 
Goed bezig
Waarom het rekje gebruiken?
Paste ze niet allemaal plat op het rooster?
Scheelt afwas ;)
 
De spareribs ingepakt a la Noskos Style (agave syroop, bastard suiker en roomboter) nu nog 1,5 uur op de bbq.

20210408_165730.jpg


20210408_170001.jpg
 
Dat ziet er echt heerlijk uit, benieuwd hoe ze er straks uit komen.
 
Goed bezig
Waarom het rekje gebruiken?
Paste ze niet allemaal plat op het rooster?
Scheelt afwas ;)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heb geprobeerd om ze plat te leggen ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„ ik heb ook helemaal niet gedacht over de afwas ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„
 
Deze ga ik even volgen. Hier ook fervent liefhebbers van spareribs. Tijdens het inpakken zou ik ze met de vleeskant naar beneden stapelen.
 
Lijkt goed! Benieuwd naar het eind resultaat!!
 
En hierbij het eindresultaat. De ribben smaakten heerlijk. Alleen zit er toch nog een soort van een vlies op, terwijl ik toch echt mijn best had gedaan om de vlies te verwijderen. Al met al een geslaagde maaltijd ๐Ÿ˜ƒ

20210408_184002.jpg
 
Ze zier er heerlijk uit zeg!
 
En hierbij het eindresultaat. De ribben smaakten heerlijk. Alleen zit er toch nog een soort van een vlies op, terwijl ik toch echt mijn best had gedaan om de vlies te verwijderen. Al met al een geslaagde maaltijd ๐Ÿ˜ƒ

Bekijk bijlage 19195
Toevallig gebruik ik altijd dezelfde saus haha. Met betrekking tot het vlies, het lijkt wel bij kalfsribnen te horen. Ik heb hier ooit een topic over geopend en heel soms heb ik ook nog een soort vliesje.
 
Dat ziet er goed uit! ๐Ÿ˜‹ Hoe is de blues hogs bbq saus? Ik gebruik nu vaak de sweet baby ray's wanneer ik geen zelfgemaakte heb..
Maar ben benieuwd naar andere merken.
 
Ziet er heerlijk uit. Dat โ€˜dubbeleโ€™ vlies heb ik ook al eens gezien.
 
Dat ziet er goed uit! ๐Ÿ˜‹ Hoe is de blues hogs bbq saus? Ik gebruik nu vaak de sweet baby ray's wanneer ik geen zelfgemaakte heb..
Maar ben benieuwd naar andere merken.
Ik heb de Sweet baby rays ook altijd gebruikt, maar sinds ik de blues hogs heb geproefd, ben ik helemaal fan van de smaak. Zo veel anders dan de goedkope sweet baby rays. Ik zeg bestellen en gewoon proberen ๐Ÿ˜ƒ
 
Oh, yes, dit zijn smakelijke foto's, wat een ribbels zeg!(y)๐Ÿ”ฅ
Alles ging natuurlijk schoon op ;)
Heb zelf ook vaak baby ray, maar ga die blues hog ook eens proberen, thanks mate!
 
Gadverdamme zeg wat zien die er verschrikkelijk lekker uit. Zullen vast wel gesmaakt hebben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan