BasBQ
Beef en Steak

Roemeens lever/rundvlees gerecht. 'Drob'

 
 
 
 

Pascal

Gemarineerd
Berichten
1.845
Omdat het bijna Pasen is en de vrouw dan altijd 'Drob' maakt kon ik het deze keer niet laten om zelf de handen uit de mouwen te steken en te testen of dit ook op de Q kan. Het Roemeense gerecht bestaat voornamelijk uit rundergehakt en kippenlevertjes. Nou ben ik persoonlijk niet zo'n fan van lever (en hart en niertjes en tong...), maar dit gerecht vind ik erg lekker. Leverworst en paté lust ik ook.

De Drob wordt vaak gemaakt voor feestdagen zoals kerst en Pasen. Met Pasen stopt men er nog hardgekookte eieren in.

Eerst maar eens het boodschappenlijstje. Ik heb er twee gemaakt dus op de foto's zul je zien dat ik inderdaad dubbel zoveel gebruik van de ingrediënten.

300 gram rundergehakt (iets meer is niet erg)
400 gram kippenlevers
4 eieren
1 Ui
Bosje Dille
3 teentjes knoflook
Peper en zout

(3 hard gekookte eieren om erin te stoppen)

20210403_135919.jpg


Allereerst even de uitjes fijnsnijden en fruiten in een beetje olie.
20210403_141655.jpg


Ondertussen de kippenlevers schoonmaken en vet verwijderen. Daarna in een pannetje water 10 minuutjes koken.
20210403_142254.jpg

20210403_150509.jpg


De gefruite uitjes even laten afkoelen en dan mengen met het gehakt, de geperste knoflook, de eieren en de dille. Op smaak brengen met peper en zout.

20210403_145658.jpg


Nadat de kippenlevers een beetje afgekoeld zijn mogen ze de blender in om ze fijn te malen en daarna goed door het gehaktmengsel kneden.

Hierna stort je het mengsel in een bakblik. Nu kun je als je dat wilt de hardgekookte eieren er in drukken.
20210403_154336.jpg

En wat van het mengsel er weer overheen zodat je de eieren niet meer ziet.
20210403_154339.jpg


Nu gaat het bakblik 45 tot 60 minuten op de Q. Moet uiteraard indirect. Hierna eraf en even laten staan zodat het vocht wat op het vlees ligt weer opgenomen kan worden door het vlees.

20210403_182608.jpg


En dan maar een lekker stuk aansnijden. Kan warm maar ook koud gegeten worden.
20210403_184038.jpg


Dit was de eerste keer dat ik het maakte op de Q. In de oven wordt de buitenkant vaak iets donkerder. Ik denk dat ik het de volgende keer een kwartiertje langer op de Q laat. Ik wist ook niet wat de kerntemperatuur moest wezen. Nu was het zo'n 76 graden.

Voor wat betreft de smaak... het was heerlijk. Weer eens wat anders.

Bedankt voor het kijken en een fijn paasweekend.

20210403_182608.jpg


20210403_160546.jpg


20210403_145535.jpg
 
Ben geen fan van orgaanvlees, dus ik pas.
Voor liefhebbers kan het een leuke en lekkere bereiding zijn.
 
Mooi recept, helaas ook niet zo liefhebber maar moet zeggen dat het er lekker uit ziet hoor. Mooie reportage!

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
 
heel geef dit recept.
weer eens wat anders inderdaad
dank voor het delen
 
Dus je eet het als een kruising tussen gehaktbrood en paté denk ik? Lijkt me lekker! Iets meer kleur smaakt vast iets beter maar qua voedselveiligheid zit je bij deze temperatuur in ieder geval goed hoor! Is je vrouw Roemeense dat dit een traditie vormt? Hartstikke leuk! Bedankt voor het delen!
 
Dus je eet het als een kruising tussen gehaktbrood en paté denk ik? Lijkt me lekker! Iets meer kleur smaakt vast iets beter maar qua voedselveiligheid zit je bij deze temperatuur in ieder geval goed hoor! Is je vrouw Roemeense dat dit een traditie vormt? Hartstikke leuk! Bedankt voor het delen!
Inderdaad een kruising tussen gehaktbrood en paté. Is geen aanwezig,ik smaak van lever. Volgende keer inderdaad iets langer voor de kleur.

Klopt ze komt van origine uit Roemenië. Ze weten daar ook wel vlees te bereiden. Zeker varkens. Elke kerst traditioneel een heel varken 😎
 
Leuk gemaakt, daar kan ik wel wat mee.
 
Mooie “cake”! Zelf geen liefhebbers hier, maar bedankt voor de inspiratie, leuk met dat ei.
 
Denk dat ik dit ook wel zou lusten mooi gemaakt


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Leuk gerecht zeg. Mooi dat je de familie tradities ook op de Q hebt kunnen maken. Ik ben zelf ook geen fan van lever. Maar ik zou het zeker willen proeven. Het ziet er iig heel gezellig uit zo met dat ei er in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan