BasBQ
Beef en Steak

Onderste schijf grill guru kan niet helemaal dicht

nickvd

Vuurmaker
Berichten
77
De titel zegt het al. De schijf aan de onderkant kan niet volledig dicht, zie foto. Ik probeer de temperatuur naar beneden te krijgen. Iemand tips
20210329_114452.jpg
 
Vlees er maar even afgehaald. Is nu 157 graden. Heb alles zoveel mogelijk dicht
16170117687308347771374246224312.jpg
 
Even stukje tape der op en later goed oplossen? En anders gewoon netjes afkitten😉
 
Heb hem wel weer onder controle. Maar is toch vreemd dat je hem niet volledig kunt sluiten? Blijven altijd twee kleine gaatjes open. Lijkt me zo gebouwd met een reden? Na vorige sessie hem wel dicht gedaan (zover kan natuurlijk) kolen gingen wel uit..
 
Geen ervaring mee, maar als,je de buitenste schuif open zet kan je de binnenste schuin niet iets “oplichten” en over de puntjes wippen?
 
Ik zou het gehele schuifjes systeem ff los halen en kijken waar het vast loopt.
 
Als je de buitenste schuif (de dichte) even open zet, dan kan de binnenste schuif nog een stukje verder dicht. De twee gaatjes vallen dan over de uitstekende deeltjes. Daarna kan de buitenste schuif helemaal dicht.
De binnenste schuif hoeft alleen open bij het schoonmaken, na het schoonmaken kan die helemaal dicht geschoven worden en heb je geen last van dit probleem.
 
Als je de buitenste schuif (de dichte) even open zet, dan kan de binnenste schuif nog een stukje verder dicht. De twee gaatjes vallen dan over de uitstekende deeltjes. Daarna kan de buitenste schuif helemaal dicht.
De binnenste schuif hoeft alleen open bij het schoonmaken, na het schoonmaken kan die helemaal dicht geschoven worden en heb je geen last van dit probleem.
Top! Dat was hem. Zo simpel, maar kon er niet opkomen. Dankjewel! Ik heb hem nu dicht. Bij het tempratuur regelen laat je de binnenste dicht begrijp ik?
 
Top! Dat was hem. Zo simpel, maar kon er niet opkomen. Dankjewel! Ik heb hem nu dicht. Bij het tempratuur regelen laat je de binnenste dicht begrijp ik?
Ja klopt. Dat is om er voor te zorgen dat er geen (gloeiende) kolen of as uit kan. De meeste Kamado’s hebben overigens die schuif niet, zover ik weet alleen GG en BGE.
Als je echt heet wil gaan (pizza) dan zou ik hem wel open zetten voor maximale toevoer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan