BasBQ
Beef en Steak

Wedstrijd Pulled Pork volgens het recept van NOSKOS

 

JoeriVdB

Tondelzoeker
Berichten
5
Deze week vierde ik mijn 40ste verjaardag🥳 en voor deze gelegenheid mocht het al eens iets extra zijn.
Zo koos ik om de Wedstrijd Pulled Pork klaar te maken op de Weber kettle met de Snake method.
Na alles in huis gehaald te hebben kon de pret vrijdagavond beginnen met injecteren en in de kruiden te zetten.

WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.17.02.jpeg

Klaar om het injecteren van de 2.5kg Spiering of Procureur te starten
WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.17.02 (1).jpeg

mooi in de kruiden gezet met NOSKOS pulled pork kruidenmix
WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.17.02 (2).jpeg

Ingepakt in de folie en dit dan laten rusten voor een nachtje in de frigo.

Zaterdagmorgen was het dan zover!
Lekker vroeg uit de veren, warme kleren aan en met een grote kop koffie naar buiten. (Het was op dat ogenblik rond de 1 a 2 graden)
De weber klaar gemaakt volgens de snake methode. een 10tal briketten aangestoken met de kleine brikettenstarter, effe wachten en ik kon van start.

WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.17.02 (3).jpeg

Als rookhout gekozen voor appel en kersenhout

In het begin was het een beetje zoeken om de juiste temperatuur af te stellen. Ik mikte zo tussen de 110° en de 120° (al ging ie soms wel even naar de 125°)
zo kon het vlees dan 5u blijven liggen om vervolgens in te smeren met de saus en dan nog 2u te laten liggen (heb ik jammer genoeg geen foto van genomen)
Na een totale tijd van 7u het vlees deftig ingepakt in Alu folie om dan rustig verder te garen tot rond de 88°. even ingeprikt en voelde nog een klein beetje weerstand op een bepaalde plek dus heb ik hem nog even laten liggen tot 92° a 93° kerntemp. Dan was ie botermals.

WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.17.02 (4).jpeg

15min laten uitdampen om nadien terug in te pakken en te laten rusten voor een uurtje.
WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.17.02 (5).jpeg

En dan Pullen maar... met hieronder het resultaat en ondertussen op de kop 10u verder. Jongens wat was dit heerlijk!

WhatsApp Image 2021-03-20 at 22.15.14.jpeg


Bedankt NOSKOS voor dit geweldig recept. deze komt in mijn receptenboekje terecht! 👌
 
Prachtig gemaakt, heel fijn bereidingswijze ook. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Mooi gedaan zeg.
Gefeliciteerd met je sticker

Lekker hé, in de vroege frisse ochtend samen met een kop koffie en je bbq.
Je eerste pp Is als een klein project.
 
Gefeliciteerd met je verjaardag en met je Knorretje!
Ziet er heerlijk uit.
Dit recept heb ik sinds kort ook toegevoegd aan mijn receptenlijst van vaak te herhalen recepten.
 
Ziet er mooi uit en van harte met je Knorretje.
Het duurt heel wat uurtjes maar ik was er voor mijn eerste keer heel druk mee.😂
 
Hey Joeri alsnog gefeliciteerd met je verjaardag en je hebt ook je knor verdiend hoor! Ziet er heel erg smakelijk uit,
Het water loopt in mijn mond, mmmmmmmmm 🔥 👍
 
Gefeliciteerd, mooi broodje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan