BasBQ
Beef en Steak

WGA vs Joy stove large

 

smokey Harm

Vuurmaker
Berichten
96
Ik zag dat er onlangs een vraag is gesteld WGA of GG picnic. Nu ben ik aan het twijfelen tussen een WGA en een joy stove. wat zou jullie eerste keus zijn.
Ik zoek namelijk nog iets voor de komende vakantie maar ook nog iets om waar ik een dutch oven op kan zetten naast de bbq. De geldboom in de tuin heeft maar genoeg voor 1 van de 2.
 
Denk niet dat je met de joy stove saté kan grillen. Dus geef mij de WGA maar, daar past wel een Dutch oven op
 
Beide zijn leuke apparaten maar als je moet kiezen zou ik voor de veelzijdigheid van een WGA gaan.
Een WGA is DE vakantie-BBQ zelfs als je thuis bent... echt een heerlijk apparaatje met kokosbriketjes!
 
Denk niet dat je met de joy stove saté kan grillen. Dus geef mij de WGA maar, daar past wel een Dutch oven op
Zeker wel, er zit een rvs rekje bij. Kippie wat normaal in de koekenpan gaat naast groente en piepers van de week even gegrild op 6 houtskoolbriketten. Ging prima.

Ik heb ook voor dezelfde keuze (WGA/Joy Stove) gestaan, maar heb al een klein ei voor op vakantie. Ik ben zelf dus voor de joy stove gegaan, omdat deze ook thuis naast het grote ei gebruikt gaat worden.

Als eerste heb ik op de stove gefrituurd. DO met olie was rap op temperatuur, dus dat gaat ook prima. Voor op vakantie ben ik voornemens om het gasfornuisje in de caravan zo min mogelijk te gebruiken, en zo veel mogelijk anders eten te bereiden, al dan niet piepers koken op de joy stove :ROFLMAO:
 
+1 voor de WGA, daar kan je echt alles mee, Joy Stove voornamelijk voor een Dutch Oven. Dutch oven doet het trouwens ook goed op een oude stoeptegel...
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
ik heb ook een JoyStove ! heel leuk ding om mee te werken. Erg stevig. Je kan er een goed gevulde pan opzetten. Ik gebruik `m dan ook vooral als extra fornuisje of als ik draadjesvlees maak, als master.
Maar voor op vakantie weet ik het niet. Hij wordt echt heel heet en koelt heel langzaam af. Je moet er dan ook idd een tegel onderzetten of iets dergelijks.
Er zit bij die van mij ook geen deksel. Bestaat geloof ik wel maar dan moet er een extra ring op geloof ik.
Voor vakantie zou de WGA volgens mij makkelijker zijn.

De JoyStove is wel leuk om mee te koken: Enjoy Stove !
 
De joystove is een heerlijk apparaat je kunt er een prima gietijzeren rooster voor krijgen
En saté kun je er prima op maken geen grote hoeveelheden

Ps gebruik hem ook voor een wafelijzer

1091b0a399fee3a43176bba9aa06da9a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Qua hanteerbaarheid, mogelijkheden en transport gaan mijn punten naar de WGA. Deze vind ik multifunctioneler van de Joystove.
 
De WGA is waarschijnlijk practischer, maar de Joy Stove lijkt me veel leuker.
Sterker, ik heb de WGA al 2 jaar ongebruikt in de kast staan en eigenlijk spijt dat ik geen Joy Stove heb gekocht.
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Ze zijn in mijn beleving zo verschillend van elkaar dat je gewoon moet kijken waar je het voor gaat gebruiken.
Wil je een fornuis voor je do of een bbq?
 
Ik ben ook een vervente kampeerder met de caravan +-6 weken perjaar.
Ik heb een campingaz partygrill 600 en de kleine 300 gehad. Is het allemaal net nuet dus weer verkocht. Lang leven marktplaats..
Daarna een wga gekocht. Top ding! Echt een alles kunner. Low en slow, high en fast direcht of indirect, pizza noem het en het kan erop...
Echter op steeds meer campings in NL en europa is er steeds meer een kolen bbq verbod ivm de deoogte en brand gevaar..
Nu zie ik vaak mensen kl*te met hun bbq aan maken met benzine station kolen, spiritus en zon weg werkt ffrikanelle bbq.. dus op zich als ik die mensen bezig zie en heel de laan/veld vol rook en de indianen jaloers worden van de rooksignalen snap ik het opzicht wel..

Echter de ervare bbqer weet wel beter! Ik heb de wga nogsteeds en vind m nogsteeds zo fijn! Alleen staat door de kolen verbod stof te happen.. heb als vervanger een napoleon travel pro 264 vekocht. In een woord top! Is niet zoals op houtskool.. maar werkt wel top, heeft 2 branders. Word gloeiend heet. En alles mogelijk: ook smoken door een rookbox te plaatsen.

Dus kortom mij. Voorkeur is uit ervaring Wga! Geen twijfel. Maar vanwegen de houtskool verboden hellaas overstag gemoeten naar een gas.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dus kortom mij. Voorkeur is uit ervaring Wga! Geen twijfel. Maar vanwegen de houtskool verboden hellaas overstag gemoeten naar een gas.
En de wga op gas was geen keuze ? Want die bestaan volgens mij ook nog
 
Als we op vakantie gaan gaat de joystove mee en de WGA eigenlijk geen keus maken maar beide


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
En de wga op gas was geen keuze ? Want die bestaan volgens mij ook nog

Die heb ik ook zeker overwogen, nadeel vond ik dat de gaswga op de laagste stand nog erg hoog was, hierdoor low en slow lastig/minder mogelijk is.
Kwa formaat schelen de napoleon en weber niet veel en deze heeft 2 branders waardoor low en slow erg goed werkt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
De WGA is waarschijnlijk practischer, maar de Joy Stove lijkt me veel leuker.
Sterker, ik heb de WGA al 2 jaar ongebruikt in de kast staan en eigenlijk spijt dat ik geen Joy Stove heb gekocht.
Ik kan helaas geen advies geven, al lijkt de wga mij vanwege zijn compactheid ideaal voor vakantie.. Ben zelf wel op zoek naar een wga. Dus als je er toch niks mee doet @Barbeknoei heb ik wel interesse;)
 
Bedankt iedereen voor jullie meningen en ervaringen.
Ik heb er dit weekend nog een rustig en goed over nagedacht en met de financieel manager overlegd en het gaat de weber WGA worden. Mocht er iemand van zijn WGA af moeten dan hoor ik het graag, Dan kunnen we een deal sluiten. :cool:
 
Goede keuze. De WGA is echt heel makkelijk op vakantie. En als de deksel er af is kan je er gerust een DO op kunnen zetten. kolen aan een kant houden. Kun je ook nog met de temperatuur spelen. De Joystove lijkt mij meer een stove enkel met doel om Gietijzer op te zetten. En met een gietijzer rooster kun je er natuurlijk heel stevig mee afgrillen. Maar een beetje indirect voorgaren zal er niet bij zijn.
Dat gezegd. Ik zou toch heel graag een Joystove aan de uitzet toevoegen. Lijkt me weer een geweldig nieuw speeltje :cool:
 
Terug
Bovenaan Onderaan