BasBQ
Beef en Steak

Brisket voor de sticker

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.579
Had vroeger al eens brisket gemaakt maar dat was een tegenvaller, taai, droog, ...

Vandaag rematch.
Had een tijdje geleden aan mijn beenhouwer gevraagd om een Borstlap aan de kant te houden.
De volledige borstlap was 2,5kg, maar heb uiteindelijk de helft meegenomen.
Deze is van een simental rund.
0c101b2d30c8fbb6dabc21d2c88e62cd.jpg

Noskos recept gevolgd, geinjecteerd met bouillon en gerubd zoals vermeld.

Op de minimax met eikenhout
edbe5fc3d6f7bd9df3c23dd842991f38.jpg

Ipv van de gekende stall gebon de temperatuur van mijn vleesje te zakken... Eerste keer dat ik zoiets meemaak.
Na 1,5 uur de sonde eens verplaatst maar, bleef zakken.
2,5 uur later nog steeds aan het zakken.
Dan maar inpakken in alu folie.

Jiha, begint terug te stijgen.
91258296132c565c379e18a5ec97c7fd.jpg

Van de q gehaald, 1,5h laten rusten en dan aangesneden.

Deze keer was het resultaat veel beter, zacht, mals en niet al te droog.

Zeker voor herhaling vatbaar.
4c5f011d034c9b23226dffc15cff91c5.jpg

3f78932246c7e9eed3f06e3d0474a47e.jpg
 
Ziet er goed uit
Dat Is vast genieten geweest
 
Lekkere rematch gehad en bij je eigen beenhouwer kunnen bestellen
 
Als je hem goed uitlegt wat je nodig hebt en hem tijd geeft dan levert hij alles.

Deze borstlap heb ik 3 weken op moeten wachten maar dat stoort mij niet.
Als hij dan een rund binnen krijgt houdt hij het stukje apart.
 
Mooi dat het resultaat deze keer goed was.

voor de brisket badge is het helaas niet genoeg. Daarvoor is de bereiding van een ‘whole packer’ nodig met plakken en burnt ends.
 
wow ! mooi stuk vlees ! Was het eikenhout niet te overheersend ?
 
Mooi dat het resultaat deze keer goed was.

voor de brisket badge is het helaas niet genoeg. Daarvoor is de bereiding van een ‘whole packer’ nodig met plakken en burnt ends.
Goed om te weten, want staat ook nog op het programma.

@Stijn: ziet er heerlijk uit.
 
Dat dalen van de temp heb ik ook al een paar keer meegemaakt. Is volledig normaal, zeker als je lage ketel temp aan houdt. Je kan dit tegen gaan door het vocht gehalte in je bbq op te krikken, maar dan zal de doorlooptijd ook wel langer worden.
Leuk dat het deze keer wel naar wens is gelopen. Vind het ook wel een lekker stukje vlees. Na vacumeren en terug opwarmen, lijkt deze ook weer wat sappiger en "voller" van smaak te zijn. Zeker aanrader voor smiddags op het boke!
 
Dat dalen van de temp heb ik ook al een paar keer meegemaakt. Is volledig normaal, zeker als je lage ketel temp aan houdt. Je kan dit tegen gaan door het vocht gehalte in je bbq op te krikken, maar dan zal de doorlooptijd ook wel langer worden.
Leuk dat het deze keer wel naar wens is gelopen. Vind het ook wel een lekker stukje vlees. Na vacumeren en terug opwarmen, lijkt deze ook weer wat sappiger en "voller" van smaak te zijn. Zeker aanrader voor smiddags op het boke!

dat staat voor vanavond op de planning, overschot sous-vide opwarmen :)
 
Mooi dat het nu wel goed gelukt is. Ziet er iig smakelijk uit.
Zodra de tuin hier helemaal klaar is ga ik eens investeren in een graangevoerd exemplaar. Kan ik gelijk iedereen te eten gegeven die geholpen heeft
 
Ziet er goed uit Stijn, lekker man!
 
Ziet er toch goed uit Stijn. En wat betreft die sticker...... Mooi excuus het nog eens te doen 😜
 
Ziet er toch goed uit Stijn. En wat betreft die sticker...... Mooi excuus het nog eens te doen 😜
klopt, brisket ga ik zeker nog maken maar de sticker gaat er niet komen vrees ik.

Burnt ends zijn mij veel te zoet, veel te veel suiker, dus die maak ik niet meer.
 
klopt, brisket ga ik zeker nog maken maar de sticker gaat er niet komen vrees ik.

Burnt ends zijn mij veel te zoet, veel te veel suiker, dus die maak ik niet meer.

Als die burnt ends maar op de foto staan hé :ROFLMAO:
Ofwel een goei pittige en niet zoete rub erop.
 
Ziet er goed uit! Als ik wat meer ervaring heb wil ik dit ook graag en x maken 😄.
 
klopt, brisket ga ik zeker nog maken maar de sticker gaat er niet komen vrees ik.

Burnt ends zijn mij veel te zoet, veel te veel suiker, dus die maak ik niet meer.
Dan maak je die toch gewoonweg niet zoet? Zelf ben ik ook absoluut geen fan van zoet warm eten, dus pas de bereidingen daar op aan.
 
Zag net jouw mooie stuk vlees en zo als ik het zag is dat de puntborst als je dat stuk in dunne plakken zou snijden en als een steak zou klaar maken weet je niet wat je mee maakt je moet hem dan iets verder trimmen
 
Terug
Bovenaan Onderaan