BasBQ
Beef en Steak

Walnoten Upgrade voor de Webers!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.772
Beste BBQ-vrienden,

Gisteren was een heerlijke dag om lekker in de tuin bezig te zijn. Ik had mooie beefribs op het ei liggen en heb mijn beide Webers eens lekker een upgrade gegeven. Ik had hier al geklaagd en gehuild over de invoerbelasting die over mijn pakketje uit de USA was geheven, dan vind ik ook dat jullie mee mogen genieten van dit succesverhaal erna!

Mijn BBQ's staan onder een afdakje wat voorkomt dat er vogelpoep op komt en dat ze bij regen of sneeuw-val droog staan. Het vervelende is wel dat ze daardoor erg veel stof vangen als ze niet gebruikt worden. Na die woestijn zand toestanden van afgelopen week was het echt tijd voor een diepe reiniging en een grote dosis TLC. En met dat mooie weer achter in de tuin is dat helemaal geen straf!

Kijk, zo begon dit avontuur dus:

SDJ_1271.JPG


De oplettende kijker zal zien dat mijn gras vast niet 115°C heet is... de thermometer van mijn WSM-57 is kapot, dus daarvoor een vervanger besteld bij de dealer.

SDJ_1278.JPG


En deze oud-gedienden verdienen ook een upgrade:

SDJ_1280.JPG


Daar was het natuurlijk allemaal om te doen. Buurmannen zijn gek met hun auto's, ik meer met mijn Webers, maar je ziet vast aan het etiket dat dit spul niet heel veel gebruikt wordt en al best oud is...

SDJ_1283.JPG


Maar het werkt!

SDJ_1285.JPG


Lekker schrobben:

SDJ_1293.JPG


En na het wassen gaat er gewoon lekker een waslaagje op... wax in, wax out!

SDJ_1289.JPG


Mijn Weber 57 heeft code DE op de deksel en is dus al bijna 12 jaar oud en heeft al het een en ander meegemaakt. Toch vind ik het wel de moeite waard om hem zo nu en dan te poetsen... maar met die nieuwe handvatten vind ik het wel een feestje hoor... al zal iemand anders misschien denken: vlag op een modderschip, ik ben er blij mee!

SDJ_1301.JPG


SDJ_1304.JPG


Die walnoten houten handvatten zijn wel echt de BOM!

SDJ_1305.JPG


SDJ_1308.JPG


En de nieuwe thermometer doet het ook weer!

SDJ_1306.JPG


SDJ_1315.JPG


Tezamen met de set van een paar jaar terug ben ik erg blij met mijn wagenpark!

SDJ_1310.JPG


SDJ_1311.JPG


Schildje ook maar weer even afgestoft en een poetsje gegeven:

SDJ_1316.JPG


Dat verdient een mooi biertje om het te vieren:

SDJ_1319.JPG


De oplettende kijker ziet dat het luikje van de WSM nog niet aangepakt is... de lijm moet nog even uitharden maar dan is het feest compleet!

SDJ_1322.JPG


SDJ_1324.JPG


Bedankt voor het kijken, veel liefs!
 
Zo, die staan weer aardig te shinen!
Mooi toch, dat zo’n Weber al zo lang mee gaat 😊
 
Kijk dat is nog eens noeste huisvlijt. Turtle wax moet ik ook maar eens proberen.
 
Kijk dat is nog eens noeste huisvlijt. Turtle wax moet ik ook maar eens proberen.

Ik heb best wat strijd gehad met die handle voor het luikje van de WSM. Marty adviseerde een twee componenten epoxy lijm maar die wilde bij mij maar niet uitharden... ik heb nu een Pattex contactlijm gebruikt en dat lijkt te lukken. Was best even zweten. En de zaag zetten in een prima werkende Weber-handle doe ik ook niet met veel plezier... maar het is denk ik gelukt!
 
Dat ziet er echt zo goed uit. Bijna zonde om te gebruiken en terug vuil te maken. Je avatar is ook top!
 
Dat ziet er prachtig uit Sander. Je Webers zijn prachtig schoon geworden. Met die mooie upgrades en glimmende Q’s is het weer heerlijk BBQen in de tuin. Dat moet een feestje gaan worden.
Mijn weber 57 lijkt niet meer te redden. Daar is een hele band emaille afgeklapt. Maar waarschijnlijk Ga ik hem toch inbouwen. Dus zie je er niks mee van.
Ik ga iig ook de auto wax eens proberen. TNX voor de tip.
 
Het is weer een mooi verslag geworden en op het eind een paar mooie schone apparaten en een lekker biertje niks mis mee
Moet ook nodig eens opknappen maar dat zeg ik zo vaak tegen mijzelf


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Mijn weber 57 lijkt niet meer te redden. Daar is een hele band emaille afgeklapt. Maar waarschijnlijk Ga ik hem toch inbouwen. Dus zie je er niks mee van.

Jammer is dat! Ik heb ook wat beschadigingen vooral roest op de plekken waar gelast is. Ook zitten er wat butsen in en juist ook daar is het emaille eraf gespat. Ik heb al een paar keer gerepareerd met koud emaille. Een soort type-ex. Maar dat houdt niet echt lekker als het echt heet is geworden en weer afkoelt. Zelfs mijn WGA heeft zulke plekken op de hoekjes. Niks aan te doen.

Ben benieuwd naar jou mooie inbouw plannen, die overkapping ziet er alvast heel veelbelovend uit!
 
ha die Sander, het is nog geen voorjaar hoor 😁
ik zag al een andere profielfoto. Dat wordt weer even wennen ;)

blijft een mooie verzameling wat je daar hebt. Genieten
 
ik zag al een andere profielfoto. Dat wordt weer even wennen ;)

Schokkend hè? Ik vind het ook wel een hele stap voor me... veranderingen, brrrr! :oops:
 
Had de profielfoto ook al gezien

Ze staan te glimmen als een honden... in de manen schijn. 😎

Als je er met een lamp op schijnt in het donker zijn ze vanaf de maan te zien

Mooie upgrade ook
Kost wat, met extra kosten 😱, maar dan heb je wel wat 👍🏻👍🏻
 
Gave upgrade man, En ipv oma weet raad ga ik nu voor bbq’s poetsen dit topic nog eens bekijken, Sander weet raad 😄
 
Kost wat, met extra kosten 😱, maar dan heb je wel wat 👍🏻👍🏻

Ik was er heel even ziek van, maar het is me nu elke dollar waard!

Gave upgrade man, En ipv oma weet raad ga ik nu voor bbq’s poetsen dit topic nog eens bekijken, Sander weet raad 😄

Over dat koude emaille ben ik nog niet zo enthousiast, maar ik zie zo één twee drie geen alternatief dat wel goed tegen hitte kan.
 
Ziet er weer keurig uit Sander op naar de mooie plaatjes van de lekkere gerechten ;)
 
Precies, leuk allemaal die termen "foodporn" maarre pics or it didn't happen ;-)
Mooi gedaan hoor.
 
leuk Sander! Fijn ook dat ik jouw WGA en BGE gewoon nog over kan kopen mocht dat ooit nog nodig zijn. hahah ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan