BasBQ
Beef en Steak

Pulled beef.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag had ik niks te doen. Dus ik ben de vriezer maar eens ingedoken. Er lag nog wat riblap en toen ben ik internet maar eens opgedoken. Pulled beef moest het worden.

Eerst maar eens een rub maken voor het vlees. Ergens heb ik wel een gelezen over koffie rub dus dat opgezocht. En een recept van noskos gevonden.
e762487a190ac9ab5a6509dd94f1c2c7.jpg

Na wat vijzelen was dit het resultaat. Ik vond het nog best grof dus heb het nog even door de keuken machine gedaan. Toen was het veel mooier.

ddb0b205730cba2f1582936b7db36fc2.jpg

Toen was het tijd om het vlees lekker in de rub te zetten en even hoe te laten intrekken.

fb99ae414dd330c4bd60e80c02e55a91.jpg

Ondertussen de Q aangestoken en lekker laten opwarmen. Ik had nog een zak met eikenhouten whiskey chunks liggen. Dit leek me het juiste moment om die maar eens te gaan gebruiken.

0d6e8e9fa35441ecad2b76a1caa4ee4a.jpg

Toen het vlees 65 graden kern was heb ik het ingesmeerd met een mooie glaze. Gemaakt van appel azijn, bruine basterdsuiker en Sweet Baby Ray’s honny bbq saus.
0f775d240299dae6d7d333c549d909ee.jpg

Toen door gegaard naar 75 graden. En bij die temperatuur de boel ingepakt.
b5a3abbddf58067910395afa44d4769a.jpg

Laatje niet foppen door de kleur van het vlees op de foto. Ik weet niet hoe maar zo zwart was het echt niet. (Gelukkig)
Toen het vlees 90 graden was weer eens gaan kijken. En met prikken merkte ik dat het nog redelijk stug aanvoelde. Niet zo als bijvoorbeeld een procureur bij de temperatuur. Vandaar dat ik besloten heb om hem te laten liggen en bij 95 graden nog eens te kijken.

Zo gezegd zo gedaan. En ook toen was het nog niet mals zo als ik zou willen. Dus nog maar even door. Bij 98 graden weer gaan kijken. En toen was het wel malser. Nog niet zo als ik zou willen maar toch besloten het vlees er af te halen.

ab0ec932e8da1b8325d9441183c592a3.jpg

Even laten uitdampen en toen de koelbox in om te rusten.

Na een uurtje er weer uit en eens kijken wat het was geworden.

b62bef2d172ae17f7a1c9f4ee8469930.jpg

Alles gesneden en toen maar eens proeven. En het was een hele ontdekking. Heel veel volle smaak. Zo als je gewend bent van beef ribs of brisket. Maar totaal anders van structuur. Droog maar wel te kauwen. Mijn kinderen vonden het erg lekker en mijn vrouw ook. Dus dan is het in princiepen goed. Maar zelf vraag ik me af of dit beter had gekund. Minder droog misschien. Maar ik zou even niet weten hoe. Misschien heb ik ook wel een verkeerd stuk vlees voor Pulled beef genomen. Of had ik hem toch in de DO moeten maken. Tips zijn welkom.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het ziet er lekker uit ook al is het misschien iets droog.
Dat gebeurd vaker bij pulled beef. Zelf maak ik het alleen nog van grainfed vlees. Dat geeft gewoon een beter resultaat. Wat ook wil helpen is het flink te injecteren met een vette jus.
 
Ziet er wel lekker uit en met de jus zou het vast goed gekomen zijn
 
Ik vind het dan toch mooi om het hier mee te proberen. Volgende keer misschien injecteren en vroeg inpakken.
 
Het ziet er lekker uit ook al is het misschien iets droog.
Dat gebeurd vaker bij pulled beef. Zelf maak ik het alleen nog van grainfed vlees. Dat geeft gewoon een beter resultaat. Wat ook wil helpen is het flink te injecteren met een vette jus.

Dat zal ik de volgende keer eens proberen. Smaak was prima en het was ook niet veel te droog. Maar indenk wel dat het beter kan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Je zou ook een Jus kunnen maken en die er na aflooo doorheen kunnen mengen.
 
Ik heb de pulled beef al eens gemaakt van de klaprib. En dan uit een stuk gelaten. Je zou de losse stukken ook na het in de rub zetten bij elkaar kunnen binden en als een soort rollade garen.
Hoe dan ook het is leuk om dit soort experimentjes te zien.
 
Terug
Bovenaan Onderaan